AKTUELNO

Akreditivna pisma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predala je danas i ambasadorka Kraljevine Danske Suzan Šajn, koja mu je prenela pozdrave danske kraljice Margarete Druge i istakla da je njen cilj da dovede više danskih kompanija na srpsko tržište.

Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je ambasadorki Šajn poželeo dobrodošlicu i uspeh njene diplomatske misije u Beogradu i rekao da ga raduje intenziviranje političkog dijaloga Srbije i Danske. 

"Srbija može mnogo da nauči od Danske, posebno u oblastima ključnim za evropske integracije", naveo je predsednik Vučić, prenela je Služba za saradnju sa medijima. 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je tim povodom zahvalio Danskoj za kontinuiranu podršku Srbiji u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji i izrazio očekivanje da će za novu srpsku Vladu jedan od prioriteta da budu reforme sa ciljem ubrzanja evropskog puta. 

Predsednik Vučić i ambasadorka Šajn su se saglasili da bi naš napredak ka EU, uz postojeće dobre ekonomske pokazatelje, doprineo većem interesovanju kompanija iz Danske da ulažu u Srbiji. 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ambasadorka Šajn je rekla da je njen cilj da dovede više danskih kompanija na srpsko tržište, naglasivši da one sve više sele proizvodnju sa dalekih tržišta u Evropu, a Srbija nudi odlične uslove za poslovanje. 

Predsednik Vučić je rekao da bi dolazak više danskih kompanija mnogo značio za srpsku ekonomiju, posebno za razvoj preduzetničkog duha i radne etike. 

Predsednik Vučić i ambasadorka Šajn su razgovarali i o situaciji u regionu, kao i o globalnim izazovima, koje je nametnula pandemija korona virusa, posebno za svetsku ekonomiju.

#Aleksandar Vučić

#Suzan Sajn