AKTUELNO

Potpuno licemerje.

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović šokiran je kaznama koje je Više javno tužilaštvo u Kruševcu predložilo za njegove napadače. Istovremeno, Stefanović upadljivo ćuti na novi incident Miladina Kovačevića, koji se prethodno zbog mnogo ozbiljnije stvari izvukao zahvaljujući upravo Stefanoviću.

Foto: Beta

Naime, Više javno tužilaštvo u Kruševcu zatražilo je kaznu od četiri i po godine zatvora za Miloša Šaponjića, a po tri i po godine za Marka Živkovića i Danijela Gmijovića, koji su optuženi zbog incidenta ispred MZ Rasadnik novembra 2018. godine, kada su napadnuti Borko Stefanović, i Boban Jovanović iz Kruševca, kao i policajac Dejan Palibrk.

Sudijsko veće presudu će pročitati u ponedeljak. Punomoćnik oštećenih, Vladimir Todorić kaže da su šokirani predloženim kaznama koje su kako navodi, na zakonskom minimumu ili ispod njega.

Foto: Informer.rs

Borko Stefanović kaže da se posle svega "oseća kao bačena krpa", kao i da je napad bio "krvav, razbojnički, zločinački napad na političke neistomišljenike". Navodi i da su se okrivljeni ponašali neprikladno, bahato, da su se smejali i dobacivali.

- Ponavljam da ovo nije bio sukob, ni tuča, već pokušaj ubistva, kako mi smatramo. I tužilac i sudija treba da znaju da ovo sad nije pitanje samo suđenja za ono što je urađeno nama. Ovo je sada pitanje da li postoje obrisi pravde u ovoj zemlji, ili postoji samo golo nasilje – rekao je Stefanović, ni jednom ne spominjući slučaj Miladina Kovačevića.

#Borko Stefanović

#Miladin Kovačević