AKTUELNO

Predsednik opštine Bujanovac je istakao da podržava ranije izjave Edija Rame i Hašima Tačija.

Predsednik Opštine Bujanovac Jonuz Musliju izjavio je da zvanična Tirana ima punu podršku za "ujedinjenje Albanije i Kosova", ako izostane njihova evropska perspektiva, ali ne bez Preševa.

Musliju je u izjavi za agenciju Preševa Jon rekao da podržava ranije izjave albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o uniji Albanije i Kosova.

Pročitajte još: TAČI PONOVLJA RAMINE PRETNJE: Svi Albanci živeće u jednoj državi, ako EU zatvori vrata Kosovu

- Unija Albanije sa Kosovom bez Preševske doline, bez Medveđe, Bujanovca i Preševa, je besmislena. Sada je ključni trenutak da Albanija i Kosovo pokažu Srbiji da je to deo Albanije u koji ne treba dirati - rekao je Musliju.

On je dodao da Rama i Tači imaju moralnu obavezu da u "ovo spajanje" uključe, kako je rekao, i istočno Kosovo.

A, ako se to ne dogodi, Musliju smatra da će to biti "nacionalna izdaja".

Musliju tvrdi da su Preševo, Medveđa i Bujanovac sastavni deo "države Kosovo" od koje su "nasilno odvojeni".

Pročitajte još: Vučić odbrusio Rami i Tačiju: Ujedinje Kosova i Albanje ostaju SAMO ŽELJE!

- Zato smo vodili naš oslobodilački rat. Ovaj cilj postoji zapisan u srcima i duhu albanskog naroda. To je potvrđeno 1. i 2. marta 1992. godine i mi nemamo pravo da odustanemo od nečeg za šta su se žrtvovali pripadnici OVPBM - rekao je Musliju.

Musliju kaže da je svestan da se to neće dopasti Srbiji, kao što joj se nije dopalo ni, kako je rekao, otcepljenje Kosova.

- Bez Niša, ovo nije ''Velika Albanija'' i Srbija čak treba da nam bude zahvalna što Albanci traže ujedinjenje samo Albanije, Kosova i Preševske doline - kazao je Musliju.

#Albanija

#Aleksandar Vučić

#Edi Rama

#Hašim Tači

#Kosovo

'