AKTUELNO

Urednik političke rubrike u dnevnom listu "Informer Milan Dobromirović, govoreći o jučerašnjoj verifikaciji mandata u Skupštini Crne Gore, rekao je da skupštinska većina u toj zemlji nikada nije bila upitna, već da je pod znakom pitanja uslov Dritana Abazovića da niko od Srba iz Demokratskog fronta ne bude u Vladi.

Kako je podsetio, Abazović je tražio da njegova stranka kontroliše vojsku, policiju i službe, odnosno sve što se tiče bezbednosti Crne Gore.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sa jedne strane mogu da razumem mitropolita Amfilohija što je podržao te uslove, jer je njegova želja da Milo ode sa vlasti, ako je to cena koja treba da se plati, on je očigledno spreman da je plati - rekao je Dobromirović za Pink i ocenio je da ovo može da bude jako veliki poraz za Demokratski front.

- Upravo Demokratski front je glavni stožer te trojne koalicije. Oni su najviše glasova osvojili i sad ti ljudi ne mogu da budu u Vladi, jer Dritan Abazović, koga je samo splet okolnosti doveo u poziciju da odlučuje sa svoja četiri poslanika o nečemu u Crnoj Gori, može da diktira ko će a ko neće biti u Vladi - dodao je on i izrazio nadu da ni Krivokapić ni Bečić neće zaboraviti sa kim su napravili koaliciju i da bi Demokratski front morao malo više da bude poštovan u toj koaliciji.

Urednica časopisa "Odbrana i bezbednost" Jasmina Andrić podsetila je da je Abazović ranije govorio o građanskoj Crnoj Gori, o ekonomiji, o sprečavanju odlaska mladih i dodala da sad, taj isti čovek, želi sve ključne resore.

Foto: TV Pink Printscreen

Ona se zapitala ako želi da brine o ekonomiji i da mladi ostanu u toj zemlji, što nije tražio privredu kao resor i ocenila da ispada da su za njega građani svi osim Srba.

#Crna Gora

#Vlada

#formiranje