AKTUELNO

Polaznici 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO), ukupno njih 536, primljeni su danas u radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Svečanoj promociji novih policajaca i policajki u Nastavnom centru "Makiš" prisustvuju predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor policije Vladimir Rebić, kao i ministri Mladen Šarčević, Aleksandar Antić, Branko Ružić.

Uz zvuke fanfara i počasni pozdrav, raport predsedniku Vučiću predao je pukovnik policije Želimir Mrdalj, a nakon intoniranja himne, počela je svečanost.

Vučić: Izabrali ste časno i divno zanimanje, jer ste stali uz svoju državu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će država nastaviti da poboljšava životni standard pripadnika MUP, a mladim policajcima da su oni budućnost, u uverenju da mogu mnogo da urade za svoju zemlju.

- Iako ste roditeljima, vašim najbližima tek devojke i mladići, vi ne smete više tako da se osećate, jer su pred vama teški odgovorni zadaci. Morate da preuzmete na sebe breme odgovornosti koje niste imali do sada - rekao je Vučić na svečanosti u Makišu.

Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

Vučić je istakao da su polaznici izabrali časno i divno zanimanje, jer su stali uz svoju državu.

- Od danas vi ste i de facto i de jure ljudi koji brinu o svojoj Srbiji. Nema nema nikog ko može da kaže da mu je preče i veća obaveza da brine o Srbiji. Zato ste posebni - istakao je predsednik.

Vučić je ukazao da je u Srbiji najlakše za sve kritikovati državu, jer je bez obzira koliko puteva i pruga je izgrađeno, ili koliko neko ne plati porez, uvek najlakše biti protiv države, dok su pripadnici policije ti koji moraju uvek da budu uz svoju državu.

- Vi ćete uvek morati da trpite, u vas će građani uvek imati povererenja, ali nećete biti omiljeni - rekao je Vučić.

Predsednikk Vučić je istakao da je na državi da pomogne, da svi oni budu ponosni na sebe i da obezbedi bolji život.

- Nastavićemo da poboljšavamo životni standarad pripadnika MUP, jer vi predstavljate budućnost, uvereni da možete mnogo da uradite za svoju zemlju - poručio im je predsednik.

Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

Stefanović: Hvala što ste odabrali da služite svom narodu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozdravio je polaznike.

- Kada pogledam ove redove, njihove kolege svakodnevno štite građane Srbije, prva reč koja mi padne na pamet je poverenje. Zato vam hvala što ste odabrali da služite svom narodu - rekao je Stefanović.

Rebić čestitao novim kolegama

Direktor policije Vladimir Rebić, uz čestitke novim kolegama, istakao je da je MUP, prema rečima njihovih starešina, na putu da dobije još dve dobre klase.

Na konkurs se prijavilo oko 3.300 polaznika, a 536 završilo je obuku, što znači da je jedno mesto konkurisalo šest kandidata, što je, kaže Rebić, dobra prilika za MUP da izabere one najbolje.

- Devet meseci učinilo je od njih buduće dobre policajce - rekao je Rebić.

Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za osnovnu obuku policije u Srbiji, a od 2007. godine tamo se obučavaju devojke i mladići koji su već završili srednju školu.

Nastava je predmetno-modularna, traje do godinu dana i realizuje se u ucionicama i objektima u krugu Centra.

Pokazne vežbe

Nakon obraćanja, uz svečani defile, usledilo je nekoliko pokaznih vežbi u kojima su, osim promovisanih policajaca i policajki, učestvovali i pripadnici posebnih jedinica policije, Policijske brigade, Žandarmerije, Interventne jedinice 92 i Helikopterske jedinice MUP-a. Oni su prikazali borilačke veštine, hapšenje počinioca krivičnog dela i savladavanje terorista. Najboljima polaznicima uručena supriznanja na osnovu rezultata tokom devetomesečne obuke, profesionalne prakse i završnog ispita.

#Aleksandar Vučić

#Makiš

#Policija

#promocija