AKTUELNO

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je otvorio „Mali sajam sporta” u Kraljevu.

Ministar Udovičić otvorio „Mali sajam sporta” i obišao radove na atletskom stadionu u Kraljevu. Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije su uz podršku lokalnih samouprava i sportskih saveza, promovišuću sport i zdrave navike, u protekle četiri godine organizovali više od 20 sajmova širom naše zemlje.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

„Sport doprinosi fizičkom, intelektualnom i društvenom razvoju mladih, zbog čega je veoma važno da našu decu usmerimo ka pravim vrednostima, i motivišemo ih da se bave sportom od najranijeg uzrasta. Sajmovi sporta su pravo mesto za promociju sporta, zdravog načina života i svih onih vrhunskih vrednosti i motiva da probudimo šampione u sebi i pronađemo razloge da budemo deo najveće sportske porodice, koja je zdrava, uspešna i koja je ponos naše Srbije”, istakao je ministar Udovičić.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Svoj boravak u gradu na Ibru ministar je iskoristio i za obilazak završnih radova na atletskom stadionu, a tom prilikom je izjavio: 

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

„Ulažući u sportsku infrastrukturu stvaramo uslove da oni kojima je sport životni izbor postižu vrhunske rezultate, ali i da što više ljudi motivišemo da fizička aktivnost bude deo njihovog svakodnevnog života. Siguran sam da ćemo za mesec dana dobiti još jedan sjajan objekat koji će stvoriti dodatnu vrednost za Kraljevo jer stadioni su više od sportske infrastrukture, oni su uvek i mesto okupljanja i mesto različitih manifestacija koji doprinose kvalitetu života u svakom mestu.”

#Omladina

#Sport

#Vanja Udovičić