AKTUELNO

Apsolutno su netačne tvrdnje Budimira Pavlovića, predsednika Gradske izborne komisije, da je sinoć šest puta zvao policiju i da su pripadnici policije došli samo ispred zgrade opštine Šabac, rekao je načelnik Policijske uprave Šabac Zoran Jevđenić.

- Zarad istinitog informisanja javnosti, moram da napomenem da je Pavlović sinoć u svega dva navrata pozivao policiju, koja je postupila u oba slučaja. Prvo je oko 20:20 časova prijavio da se ispred zgrade opštine Šabac okupio veći broj građana koji ne dozvoljavaju članovima GIK-a da napuste opštinu, a potom je oko 20:40 časova prijavio i da su neke osobe ušle u zgradu i onemogućavaju rad Gradske izborne komisije. Identični događaj, da su nepoznate osobe ušle u zgradu, u isto vreme policiji je prijavila još jedna osoba, a po svim prijavama policija je odmah postupila i o svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu - rekao je Jevđenić.

Kako je onjasni, odmah nakon što je Pavlović, oko 20 i 20 sati, prijavio prvi događaj na lice mesta upućena je patrola policije, koja je utvrdila da se na nekih 20-ak metara od zgrade opštine nalazi grupa ljudi, koji su rekli da su došli kako bi zaštitili izbornu volju građana. Jevđenić kaže je tom prilikom nije bilo nikakvog narušavanja javnog reda i mira, niti je bilo ko blokirao ulaze zgrade opštine Šabac u kojoj je zasedala Gradska izborna komisija.

-Imajući u vidu da je u međuvremenu dobijena i druga prijava Pavlovića, pripadnici policije ušli su u zgradu opštine i utvrđeno je da nema nikakvog narušavanja javnog reda i mira, a podnosilac prijave se nije pojavio, niti se bilo ko od zatečenih osoba žalio da ima nekih protivzakonitih radnji. Takođe, policiju je, 40 minuta nakon ponoći, pozvala i osoba koja se predstavila kao supruga Budimira Pavlovića, koja je prijavila da je njen muž zatvoren u zgradi opštine od strane nepoznatih lica. Pripadnici policije odmah su izašli na lice mesta i utvrđeno je da ispred opštine više nema okupljenih građana, da su sva svetla u zgradi ugašena, a nije primećeno prisustvo bilo koga u objektu koji je bio zaključan. Policija je, takođe, u više navrata tokom noći obilazila zgradu opštine i stanje je ostalo nepromenjeno. I o ovoj prijavi, kao i o gorepomenute tri, obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu - rekao je on.

Jevenđić je pozvao Budimira Pavlovića, ali i sve druge političke aktere u Šapcu, da ne zloupotrebljavaju policiju zarad sopstvenih političkih obračuna i to iznošenjem brojnih neistina.

- Da su o jučerašnjem postupanju policije iznete netačne informacije potvrdili su danas i oni sami, pošto je sinoć Nebojša Zelenović tvrdio da policija nije reagovala i izašla na lice mesta, a danas je priča promenjena da smo bili samo ispred zgrade opštine. Očigledno je reč o pokušaju obmane javnosti u cilju narušavanja ugleda i rada pripadnika PU Šabac - rekao je on.

#Šabac