AKTUELNO

Veljko Nestorović, urednik na portalu Kosovo-online, govoreći o dijalog Beograda i Prištine ističe da je stav Beograda o tome da bez formiranja Zajednice srpskih opština nema dijaloga jasan.

Nestorović je rekao da su nakon posete visokog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka Prištini tamošnji političari utrkivali ko će da izrekne teže reči na njegov račun, a sve to zato što je Lajčak pomenuo da Priština treba da promeni svoj ustav kako bi se prilagodila i kako bi mogla da se osnuje ZSO.

- Jednostavno, oni su u prethodne dve, tri decenije navikli da dobiju šta god da zatraže - istakao je Nestorović i dodao da je sigurno da Srbija neće odustati od Zajednice srpskih opština.

Foto: TV Pink Printscreen

On je naglasio da je jako bitno da je Srbija rekla da neće odustati od ZSO koja ima izvršnu vlast.

- To je naša crvena linija, a sada ako Priština ne želi dijalog, nikakav problem - kazao je Nestorović za Novo jutro TV Pink.

Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije, govoreći o dijalogu rekao je da se sve vreme susrećemo sa dvostrukim aršinima.

Foto: TV Pink Printscreen

On je govoreći o ZSO istakao da nešto što je dogovoreno i potpisano davno treba da se ispoštuje.

- Juče je vest bila da je Kurti intenzivno lobira za Bajdena, što je velika greška. Ta greška da se nedvosmileno opredeljuju za jednog kandidata može da ih košta - dodao je Vuković.

#Beograd

#Nenad Vuković

#Priština

#Veljko Nestorović

#ZSO