AKTUELNO

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je danas da je Borislav Stefanović jedan od glavnih aktera prljave kampanje koja sve uspehe Srbije u borbi za Kosovo i Metohiju treba da obezvredi i predstavi kao neuspehe na šta ukazuje njegov najnoviji napad na vašingtonski sporazum.

"To bi se moglo tolerisati da je Stefanović neobavešten čovek i da to čini iz neznanja, ali njegovi motivi su nesumnjivo maliciozni, i glavni cilj mu je da u javnosti proizvede osećaj prezasićenja pitanjem Kosova i Metohije i stvaranje atmosfere defetizma, a konsekventno i odustajanje srpskog naroda od borbe za svoju južnu pokrajinu", ocenio je Petković u saopštenju.

On kaže da je najnoviji Stefanovićev napad na vašingtonski sporazum o ekonomskoj normalizaciji tipičan primer "sprovođenja orkestrirane kampanje" protiv aranžmana koji će, između ostalog, Srbiji doneti važne infrastrukturne projekte, ali to je, "pre svega, napad na činjenicu da je tim dokumentom izbegnuto ulaženje u pitanje statusa naše južne pokrajine".

"Evidentan srpski diplomatski uspeh, da stvar bude gora, napada direktni saučesnik u donošenju katastrofalnih sporazuma sa Prištinom (lične karte, carinski pečat, priznavanje univerzitetskih diploma) kojima su potpuno zanemareni interesi Srbije i srpskog naroda", ukazuje Petković.

On dodaje da Stefanović našu borbu za Kosovo i Metohiju napada u ime onih međunarodnih krugova kojima smeta činjenica da Srbija u borbi za svoju južnu pokrajinu pokazuje novu odlučnost i postiže rezultate.

"Naša javnost mora biti svesna ove prljave kampanje, jer ona će se intenzivirati uporedo sa svakim novim korakom u dijalogu Beograda i Prištine, odnosno sa svakim novim korakom koji bi nas vodio u pravcu zadovoljenja naših državnih i nacionalnih interesa", ukazuje Petković, saopšteno je iz Kancelarije.

#Borislav Stefanović

#Napad

#Petar Petković

#Vašington