AKTUELNO

Odbornička grupe Srpske napredne stranke u Skupštini opštine Mladenovac saopštila je da je nedopustivo da odbornička grupa "Beli - Samo jako" i njen šef Vladimir Tripković, kolege odbornike - članove odborničke grupe SNS, "nazivaju bagrom, omalovažavaju i potcenjuju".

U svojim izlaganjima, odgovornost za sve zatečene, dugogodišenje protivzakonite radnje,Tripković pronalazi u redovima SNS, zaboravljajući na činjenicu da su mnogi simpatizeri, prijatelji i roditelji članova pokreta "Beli - Samo Jako" vršili vlast u GO Mladenovac upravo u periodu kada su nastale najveće nepravilnosti u radu opštine, stoji u saopštenju. Od preuzimanja odgovornosti za funkcionisanje opštine Mladenovac, odgovornim i savesnim ponašanjem i uspostavljanjem reda u svim segmentima, SNS je otklonila "svaku mogućnost bilo kakvih protivzakonitih radnji, zalažući se da svi oni koji su u prethodnom periodu vodili opštinu i javna preduzeća, a koji su se ogrešili o zakone Srbije, budu procesuirani".

U saopštenju se navodi da je JP "DIP Mladenovac" 2009 - 2010. kada je direktor i pravni zastupnik tog preduzeća bila Snežana Tripković, majka Vladimira, potpisalo ugovor o cesiji, postajući garant privatnom preduzeću "Sever Elektro" d.o.o. za kredit u vrednosti od 6.000.000 dinara. Uslovi spornog ugovora o izvođenju radova na izgradnji smeštajnog i hiruškog objekta u Azilu za napuštene životinje u Selo Mladenovcu do dan danas nisu ispunjeni, iako je JP "DIP Mladenovac", suprotno ugovoru o cesiji, u više navrata izvršilo plaćanja preduzeću "Sever Elektro" d.o.o. kršeći obaveze iz ugovora, naveo je SNS.

Ovakav potez tadašnjeg rukovodstva mladenovačke Direkcije, kako se kaže, sa prispelim kamatama građane Mladenovca koštaće 7.500.000 dinara. U istom periodu, u postupku kontrole namenskog i zakonitog korišćenja sredstava sopstvenih prihoda od 1. januara do 8. juna 2010, budžetska inspekcija grada Beograda otkrila je nezakonitosti u poslovanju JP "DIP Mladenovac" i 10. februara 2011. donela rešenje kojim se nalaže Direkciji da, u cilju otklanjanja nezakonitosti, na račun Izvršenja budžeta grada Beograda uplati 58.842.618 dinara na ime naknade za uređenje građevinskog zemljišta. Rok za izvršenje bio je 10 dana, naveo je SNS. Odbornička grupa SNS je upitala da li je Vladimir Tripković, koji se zalaže za nestranačko zapošljavanje, "do radnog mesta došao putem konkursa ili je tadašnje rukovodstvo opštine aminovalo njegovo zaposlenje kao nagradu Snežani Tripković za 'dobro' obavljen posao u JP 'DIP Mladenovac'"? Da li je politički moralno, pita SNS, da Tripković, kao šef odborničke grupe "Beli - samo jako" u lokalnoj Skupštini, konstantnim vređanjem i pozivanjem na odgovornost sadašnje vlasti, bez ikakvih argumenata i dokaza, skreće pažnju sa posledica nezakonitog rada i eventualnog sticanja protivpravne koristi Snežane Tripković?

#Mladenovac

#SNS

'