AKTUELNO

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i ministar zdravlja Zlatibor Lončar ocenio je da kada neko nema političku ideju i viziju, kada nema načina da se nečim pametnim i konstruktivnim predstavi građanima Srbije, onda poput Marinike Tepić traži pažnju „mase“ na društvenim mrežama, predstavljajući svoju sramotu, kao tuđu.

"Neko ko sebe naziva političarem, a odaziva se na Marinika Tepić, dozvoljava sebi, u okolnostima koje su nikad teže za svaki zdravstveni sistem u svetu, da napore lekara i ostalih medicinskih radnika „podrži“ tako što će da slika ćumeze i ćoškove koji su ostali posle njihove vlasti i, po običaju, predstavi ih na maliciozan i nedostojan način", naveo je Lončar.

Kako je dodao, ono čega Marinika ne želi da se seti, a na šta je fotografije koje „šeruje“ bolno podsećaju, jeste kako je srpsko zdravstvo izgledalo za vreme predsednika stranke kojoj trenutno pripada.

"I nama je bolno da podsećamo da je Srbija bila ocenjena kao država sa ubedljivo najgorim zdravstvenim sistemom u Evropi, da su pacijenti sami kupovali potrošni materijal za operacije, da nije bilo lekova, da za pacijente od retkih bolesti nije postojala budžetska stavka, da je najveća investicija bila popravka lifta u bolnici... i da ne nabrajamo više", istakao je Lončar.

Kada neko nema političku ideju i viziju, kada nema načina da se nečim pametnim i konstruktivnim predstavi građanima Srbije, onda ta i takva Marinika mora da traži pažnju „mase“ na društvenim mrežama, predstavljajući svoju sramotu, kao tuđu. Svojom nesposobnošću su doveli državu, samim tim i zdravstvo, na samu ivicu ambisa.

"Počeli smo sve to da popravljamo, ali i gradimo novo, ali toliko toga je uništeno i devastirano za vreme njihove vlasti, da ne možemo da stignemo sve da popravimo", dodao je Lončar.

Prema njegovim rečima, srećom građani Srbije, pa i ta i takva Marinika ima priliku da se leči u Srbiji u uslovima dostojnim čoveka i u skladu sa svim savremenim medicinskim tekovinama.

#Zlatibor Lončar