AKTUELNO

Komentarišući nedavno održane izbore u SAD, kao i sam rezultat istih, Mišel Zubenica, direktor Centra za međunarodnu javnu politiku, rekao je za Novo jutro TV PINK da se do sada u SAD nije mogao videti toliki intenzitet rivalstva i tolika podela dva tabora ali i samih građana.

„Mislim da će ovo još potrajati dok ne budemo imali sve rezultate i činjenice ispred sebe i dok druga strana ne prihvati da je Bajden novi predsednik SAD“, rekao je Zubenica.

Kako kaže, Tramp je i ranije govorio da će podnositi tužbe i da će ukoliko ne pobedi proglasiti izbore nevažećim.

Prof. dr Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije, rekao je da je u SAD trenutno velika euforija i da se svi raduju pobedi Bajdena na izborima.

„Ciničan sam svakako, ali na njihovom narodu je da vide šta će sada. To je njihov problem kojim se ne treba previše baviti. Više mislim da iz ovoga treba da učimo“, rekao je Miletić.

Kako kaže, zna ko će poštovati Vašingtonski sporazum, ali dodaje da nije siguran da li će druga strana to poštovati.

Foto: TV Pink Printscreen

Zubenica je rekao da je Tramp ostavio svoju političku zaostavštvinu, dodaje da je jak njegov uticaj i među američkim građanima.

„Svuda po svetu smo videli jačanje političkih snaga onih koji su se ogledali na njegovu politiku“, rekao je Zubenica.

Miletić je rekao da se Srbija neće mešati niti se ikada mešala u odnose u SAD, već se nadamo unapređenju odnosa Srbije i SAD.

„Ako nalazimo neke zajedničke stvari onda je to dobro, pa ko god bio na čelu SAD. Bitno je reći da smo došli do dobre saradnje koja je dobra i za ceo region“, rekao je Miletić.

#Dejan Miletić

#Mišel Zubenica