AKTUELNO

Krstić je najoštrije osudio neistine koje je iznela Marinika Tepić.

Netačnim interpretacijama događaja o držanju voditeljke Verice Bradić u emisiji "Hit tvit" TV N1 krenula je prljavu hajku i kampanju protiv televizije Pink, koju je juče nastavila potpredsednica stranke Dragana Đilasa Marinika Tepić.

Na mestu gde su pre tri godine pristalice Dveri pretukle novinarke TV Pink Gordanu Uzelac i Maru Dragović Tepićeva je organizovala konferenciju za medije sa lažnim optužbama da novinarka Verica Bradić u emisiji "Hit tvit" nije profesionalno reagovala na napade Ace Lukasa na novinarku N1.

Foto: TV Pink Printscreen

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, povodom ove hajke rekao je da je gledao emisiju i da se sam uverio u to da je neistina ono što priča Marinika Tepić.

- Voditeljka je zaista istog trenutka reagovala na neprimerene, uvredljive reči koje je Aca Lukas izgovorio o osobi koja nije u studiju, a koja ga je izgleda isprovocirala nekim svojim omalovažavajućim tvitom, na šta je on krenuo da odgovara - kazao je Krstić.

Prema njegovim rečima, to nije opravdanje, ali je istina i da postoji snimak, koji dokazuje da je voditeljka pokušala da prekine tu retoriku, a da kada nije uspela pozvala je da se puste reklame.

- E sada, u nedostatku tema potrebno je napraviti hajku opozicionu. Pravila bi se ona i oko korone, ali to ne dozvoljavaju brojke iz regiona, pa sad traže bilo kakvu temu, a ova im se učinila zgodna - ocenio je Krstić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako dodaje, pošto se na protestu pojavilo troje ljudi, onda se on pretvorio u konferenciju za štampu.

- Taj nastup sadrži niz neistina. Prvi je da su se Pink i voditeljka neprofesionalno ponašali, što nije tačno. Masa gostiju na N1 se ponaša nedolično i poziva na nasilje, to je postala svakodnevna stvar - naglasio je Krstić i dodao da oko toga niko ne pravi problem.

Aleksandra Janković, psiholog, povodom jučerašnjeg istupa Marinike Tepić kaže da to nije prvi put da joj postane upitno o čemu se tu radi.

- Kada vi kažete "Ono što Aca Lukas govori je ono što Aleksandar Vučić misli", tu ima obilje problema. U psihoterapiji čitanje misli, ideja da možete da pročitate nečije misli - ili imate treće oko ili imate ozbiljan psihički problem - navela je Janković.

Foto: TV Pink Printscreen

Ona je upitala kako to čitate tuđe misli i kako te misli stavljate nekom drugom u usta.

- Marinika Tepić je sebe definisala kao istinu, ali budući da znamo da je Hristos istina, onda dolazimo do moguće varijante u kojoj ona sebe doživljava kao Boga - ocenila je Janković.

Bojan Bilbija, urednik političke rubrike u dnevnom listu "Politika", povodom ovog događaja kaže da je Lukas izneo uvrede na račun novinarke i da on treba da daje drugačiji primer.

Bilbija je naveo da je inicijalna kapisla za Lukasovu reakciju bio tvit pomenute novinarke.

Foto: TV Pink Printscreen

- On nije smeo tako da reaguje, ali ipak, pravde radi, treba reći da se i to desilo - ocenio je Bilbija i dodao da se zatim sav gnev usmerio na Vericu Bradić koja ničim nije doprinela i koja nije znala ni da će taj tvit biti postavljen, ni da će Lukas tako reagovati.

Bilbija je ocenio da je hajka koja ide na Vericu Bradić osmišljena i da je plod političke strategije.

#Aca Lukas

#Aleksandra Janković

#Bojan Bilbija

#Marinika Tepić

#Nebojša Krstić

#Verica Bradić