AKTUELNO

Na zgradi je naškrabana uvreda na račun lekara Predraga Kona, člana Kriznog štaba, sa precrtanom Davidovom zvezdom.

Na uglu Jovana Dučića i Bate Brkića (pored autobuske stanice, na fasadi stambene zgrade; na levoj strani ulice Jovana Dučića ako idete od crkve prema Veterniku) nalazi se antisemitski grafit.

Na zgradi je naškrabana uvreda na račun lekara Predraga Kona, člana Kriznog štaba, sa precrtanom Davidovom zvezdom.

Foto: Privatna arhiva

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, oštro je osudio ovaj potez, priglupog pojedinca.

- Kao gradonačelnika Novog Sada, ali prvenstveno kao čoveka, duboko me uznemio uvredljiv grafit antisemitskog sadržaja protiv jednog od heroja našeg vremena doktora Predraga Kona, i cele jevrejske zajednice - rekao je Vučević.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

On je naglasio da je ovo, ujedno, delo pojedinca ne tako inteligentnog.

Siguran sam da je to delo bolesnog pojedinca, koji na ovako sraman način veliča totalitarni režim i holokaust, i to u našem Novom Sadu koji je pretrpeo ogromne žrtve od strane fašista i postao svetionik tolerancije i mirnog suživota. Ta ljaga će pod hitno biti oprana sa novosadske fasade. Ali zahtevam od nadležnih organa da što pre ustanove ko je odgovoran za ovaj vandalizam. Apelujem i na celokupnu javnost da osudi ovakvo ponašanje, da ne dozvolimo ni jedan takav atak na ljudsko dostojanstvo. Očekujem da budemo jedinstveni u tome, da branimo i čuvamo našu Srbiju od fašizma - zaključio je Vučević.

#Grafit

#Miloš Vučevič

#Novi Sad

#Predrag Kon