AKTUELNO

Branislav Lečić, kojeg je frakcija DS izabrala za predsednika ove stranke, očekuje da do kraja nedelje bude doneta odluka o njegovom zahtevu da bude upisan kao zakonski zastupnik demokrata.

Ukoliko se to ne desi, tražiće prijem kod nove ministarke državne uprave i lokalne samouprave Marije Obradović.

Lečić, za "Novosti", dodaje i da su Ministarstvu predali svu dodatnu dokumentaciju koju je još tražio prethodni ministar Branko Ružić. Međutim, s obzirom na to da je poslednji traženi "papir" predat prošlog petka, 6. novembra, od tada, odnosno od kompletiranja dokumentacije, zapravo počinje da teče zakonski rok od 30 dana u kojem Ministarstvo treba da donese odluku. To znači da bi Ministarstvo tek početkom decembra moglo da "preseče" da li je predsednik DS Lečić ili Zoran Lutovac.

- Zaista se nadam da se neće toliko čekati. Lično mislim da se neće umešati politika, jer je tu zakonski sve čisto - napominje Lečić.

On kaže da će, ukoliko postane zakonski zastupnik stranke, pozvati Lutovca da ostane u stranci, pa da čak osnuje i sopstvenu frakciju unutar partije. Ubeđen je i da bi ovakva, do sada neviđena situacija u nekoj partiji u Srbiji, mogla da funkcioniše. Međutim, Lutovac zasada odbija ovakve predloge, poručujući da Lečić "nema šta da nudi, jer je izbrisan iz članstva DS".

- Lutovac se od početka ponaša tako da negira realnost. Prekršio je sve žive, i demokratske i statutarne stvari, i stvorio atmosferu koja ne odgovara demokratama i narušava i snagu DS. Bez obzira na sve to potrudiću se da imam pozitivan pristup - napominje Lečić.

Kako sada stvari stoje, saga oko toga ko je predsednik DS neće biti završena ni kada Ministarstvo državne uprave donese odluku. Naime, Lutovac je već najavio da će ukoliko odluka bude u korist Lečića, podneti žalbu Upravnom sudu, pa čak i pokrenuti postupak protiv odgovornih lica u Ministarstvu.

#Branislav Lečić

#Demokratska stranka

#Zoran Lutovac

#predsednik stranke