AKTUELNO

Predsednik SNS Aleksandar Vučić i predsednik SVM Ištvan Pastor potpisali su danas koalicioni sporazum o saradnji i zajedničkim ciljevima, uz ocenu predsednika da Pastorova stranka nije samo saveznik SNS-a, nego i saveznik i prijatelj Srbije.

Lider SNS Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku i čast da potpiše koalicioni sporazum sa Pastorom i da razgovaraju o zajedničkom programu i planovima za budućnost. 

''Pastora i njegovu stranku smatram ne samo saveznicima SNS, nego i saveznicima i prijateljima Srbije. Njihova odgovornost, ozbiljnost i posvećenost u napretku Srbije su za izuzetno poštovanje'', rekao je Vučić posle potpisivanja sporazuma. 

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

On je naveo da je sa Pastorom razgovarao o evropskom putu Srbije i o tome šta zajednički može da se uradi kako bi se i Mađari i Srbi osećali bolje i kako bi unapredili međusobne odnose. 

''Očekujem veliki doprinos, trud, podšrku i pomoć SVM i kroz rad Vlade i preko državnih sekretara i na sve druge načine'', rekao je Vučić.  

Lider naprednjaka kazao je da ima ogromno poverenje u rukovodstvo SVM i zahvalio toj stranci na dosadašnjoj saradnji uz uverenje da će u budućnosti biti još bolja. Predsednik SVM Ištvan Pastor rekao je da dve stranke sarađuju i ''bez papira'', a da koalicioni sporazum nisu potpisali da bi više verovali jedni drugima, već da bi definisali zajedničko stremljenje. 

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Pastor sporazum vidi kao zajedničku platformu za gradnju normalnije Srbije što, kako je istakao, SNS i SVM povezuje još od 2009.godine. 

''Od tada gradimo partnerski odnos, kroz veoma teško vreme, ali jačajući iz koraka u korak međusobno poverenje. Potpisivanje sporazuma potvrđuje da smo do sada mogli da verujemo jedni drugima u dogovoreno, a moći ćemo i od sada'', kazao je Pastor. 

Naglasio je da će SVM uložiti maksimalan napor da Srbija bude bolje mesto za život i da se izbori sa svim prilikama i problemima. 

''Ovo je zajednički napor da 'zbijemo redove', jer živimo u 'ludo' vreme u kojem se samo neozbiljni spore i sudaraju jedni s drugima, a pametni se udružuju, približavaju, dogovaraju i umeju da pojedinačne detalje stave u drugi plan, ispred opšteg interesa'', naveo je Pastor. 

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Sporazum, između ostalog, predviđa saradnju na projektima regionalnog razvoja i infrastrukturnim projektima u Vojvodini. 

Potpisivanju sporazuma u sedištu naprednjaka prisustvovali su i predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić i potpredsednik SVM Balint Pastor. 

#Aleksandar Vučić

#Ištvan Pastor