AKTUELNO

Član Glavnog odbora SNS Petar Petković izjavio je večeras da su nadležni državni organi dužni da hitno reaguju povodom najnovijih pretnji smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i osoba koja ih je uputila mora da se krivično goni, ili da bude lečena.

"Nema te demokratske zemlje u kojoj je moguće bez ikakvih konsekvenci otvoreno najavljivati ubistvo šefa države i zato očekujem da Srbija i njene institucije potvrde svoj demokratski kapacitet", naveo je Petković u saopštenju.

Uveren sam, ističe, da ovaj pokušaj stvaranja atmosfere nesigurnosti i haosa u Srbiji nije ni bezazlena šala niti slučajni incident, jer nesumnjivo koincidira sa interesima kriminalnih grupa, kojima je predsednik Vučić javno objavio rat, ali i sa interesima pojedinih političkih krugova koji kontinuirano rade na destabilizaciji našeg društva.

 "Očekujem od svih kojima je stalo da Srbija bude normalna, prosperitetna i demokratska zemlja, da u svakoj prilici osude napade na predsednika i njegovu porodicu, jer mafija i političke štetočine nisu jači od države i volje njenih građana", naveo je Petković.

#pretnje