AKTUELNO

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac "precrtao" je Sašu Jankovića, a umesto njega na izborima za gradonačelnika podržaće Dragana Ðilasa koji je već bio na toj funkciji, piše "Srpski telegraf"

Iako su imali dogovor sa DS da podrži kandidaturu bivšeg ombudsmana Jankovića, DS je odlučio da svoju podršku u trci za prvog čoveka Beograda pruži Ðilasu, navodi taj list, pozivajući se na izvore u vrhu DS-a.

Dogovor sa Jankovićem sastojao se od toga da njegov pokret podrži Šutanovca na republičkim izborima u trci za mesto premijera.

- Ðilas je međutim uveliko u pregovorima sa Šutanovcem i prave najbolju strategiju, jer želi da se na velika vrata vrati u politiku - navodi za "Srpski telegraf" izvor iz vrha DS-a.

Kako taj izvor kaže, Janković se nezahvalno poneo jer je tokom predsedničke kampanje trudio da se distancira od DS-a, što je jedan od razloga zbog kojeg će DS podržati Ðilasa na izborima za gradonačelnika.

Lider DS-a je u izjavi za Srpski Telegraf rekao da sa Ðilasom nije razgovarao na temu izbora, ali da je otvoren za saradnju sa svim pojedincima koji vide Beograd kao otvorenu, zaposlenu, razvijenu evropsku metropolu, sa efikasnom javnom upravom.

#Beograd

#Demokratska stranka

#Dragan Đilas

#Gradonačelnik

'