AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer" Dragan J. Vučićević govoreći o konferenciji za medije Dragana Đilasa na kojoj je on vređao novinare i rekao da će sve da ih tuži, istakao je da je to otvorena pretnja i zastrašivanje novinara i da bi trebalo da reaguju sva strukovna udruženja na to.

- Ovo se prosto ne radi. Šta to znači da on preti Bojani Lilić Odavić tužbom koja je spikerka, koja vodi vesti? Ona prezentuje vesti koje novinari i urednici pripreme i prirede. Pa to nikad nije bilo i nikada nigde niko nije tužio voditelja dnevnika. Dragan Đilas pomera granice političkog nasilja i beščašća - rekao je Vučićević za Pink.

- Vila u Jevrema Grujića 6, koja se nalazi na najboljoj lokaciji na Dedinju sa 10,8 ari placa, je navodno preko Đilasove firme gde je ovlašćeno lice ili direktor bio Gojko Đilas prodata izvesnom Ljubiši Mihajloviću iz Surčina za 720.000 evra. Ta vila košta znatno više, jer se nalazi na najboljoj mogućoj lokaciji na Dedinju - ispričao je Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Rekao je da je Đilasa novinar "Informera" pitao zašto je vilu sa placem prodao za 720.000 evra a ne za minimum 1,2 miliona evra on kaže da ju je prodavao godinu i po dana i da nije uspeo da je proda, što je, kako Vučićević ocenjuje neistina.

Foto: TV Pink Printscreen

Kaže da su novinari "Informera" došli do ovih informacija tako što su pratili dešavanja i ono što se pisalo o "lažnoj aferi 'Krušik'" i što se pisalo o tome u CINS-u, BIRN-u, "Vremenu", NIN-u već godinama.

- I našli smo jedan čudni podatak da je bivši direktor Krušika Mladen Petković na sumnjiv način došao do vile na Dedinju koja je plaćena 800.000 evra. I onda smo mi počeli da se bavimo tom kućom - ispričao je Vučićević.

#Dragan J. Vučićević

#Dragan Đilas