AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Slovačke Republike u Beogradu Fedorom Rosohom.

Na početku susreta, ministar Stefanović naglasio je ulogu i značaj bilateralnih odnosa Republike Srbije i Slovačke Republike, kao i zahvalnost za čvrst stav slovačke strane po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova. Istakao je i nameru da Republika Srbija ojača i razvija saradnju sa Slovačkom Republikom u oblastima od zajedničkog interesa.

Foto: Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Ministar Stefanović podsetio je da je za Srbiju prioritet pristupanje Evropskoj uniji i da joj iskustva i pomoć prijateljske Slovačke mogu biti od velike koristi.

Foto: Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Ambasador Rosoha, tokom današnjeg sastanka, čestitao je ministru Stefanoviću imenovanje na novu dužnost poželevši mu uspeh u daljem radu. Istakao je da Slovačka poštuje teritorijalni integritet Republike Srbije i podržava njenu vojnu neutralnost. Odnosi između Republike Srbije i Slovačke Republike, kako je ocenio, na visokom su nivou, izražavajući nadu i uverenje da će se taj stabilan trend održati i ubuduće, uključujući i saradnju na polju odbrane i bezbednosti.

#Fedor Rosoha

#Nebojša Stefanović