AKTUELNO

Danima se u medijima govori o tome kako su lider SSP Dragan Đilas i njegov brat Gojko postali vlasnici više od 20 stanova, a portal Objektiv je čak objavio i dokaze o tome kako su braća došla do novca za ove nekretnine.

Portal Republika je objavio video u kom je na primeru stana na Vračaru pokazao kako je Đilas uhvaćen u sumnjivim transakcijama kojima je sebi pribavljao nekretnine vrtoglave vrednosti u elitnim delovima Beograda.

Kako se navodi u ovom videu,  Jedan dnevni list je 2012. godine otkrio da je Đilas formalni vlasnik dupleksa u luksuznom dleu Vračara.

Do skupocene nekretnine čija je tržišna cena bila oko 700.000 evra došao tako što je nji od bivšeg fudbalera Mihajla Pjanovića kupio Dragan Ješić, direktor firme "Šalet", čiji je vlasnik "Multikom grupa", odnosno sam Đilas.

Tadašnji gradonačelnik, kako se podseća, poodnosi tužbu zbog tog članka tvrdeći da je samo zakupac tog stana - tačnije njegov zaposleni mu izdaje stan.

Đilas dobija spor u rekordnom roku pred Višim sudom, tekst je objavljen u decembru, a presuda samo godinu dana kasnije.

Navodi se u istom videu, dve godine nakon dobijenog spora, tačnije 2015. godine Đilas kupuje taj isti stan od Ješića - 185,43 kvadrata plus tri garažna mesta i to dva uknjižena.

Đilas luksuzni stan na dva nivoa u srcu Beograda kupuje za 350.000 evra! Prostim uvidom u cene na tržištu nekretnina lako se izračuna da bi dupleks na ovoj lokaciji i bez garaže iznosio 660.000 evra. Već razlika u realnoj ceni i ceni po kojoj je Đilas pazario nekretninu ukazuje da bi tu imali posla i neki istražni organi.

Detaljnije o njegovoj malverzaciji u vezi sa stanom na Vračaru pogledajte u videu:

Video: Republika.rs

#Dragan Đilas

#malverzacije