AKTUELNO

Državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković zatražila je od poslanika Demokratske stranke Balše Božovića da se javno izvini zbog izgovorenih laži.

- Balša Božović je ološ, predstavnik stranke koja je štitila Draka Šarića, trgovca narkoticima, glavni investitor u vreme DS, koji je ubio stotinu naše dece. Taj ološ od Balše Božovića traži da kršimo zakon – navela je Popović Ivković.

Ona je podvukla da je ministar unutrašnjih poslova u skladu sa zakonom, prijavu povodom slučaja sina Zvezdana Jovanovića, prosledio nadležnom tužilaštvu.

Ministar nije taj koji sprovodi istragu, istakla je državna sekretarka.

Balša Boživoć je izgovorio gnusne laži i tražim da se javno izvini. Policajac Karanović je u prisustvu dva pripadnika interventne polcije uperio pištolj u Nemanju Jovanovića i tražio da se legitimiše. Nemanja Jovanović je imao kod sebe ličnu kartu, a pripadnici interventne policije su Karanoviću rekli da kod njega nije pronađen predmet krivičnog dela. Policajac Karanović je mimo procedure tražio da Jovanović bude priveden. Skida ga nagog, za šta nijie postojao nalog suda i nakon pretresa ga pušta da ode. Problem je što taj događaj nije evidnetiran, objasnila je Popović Ivković.

Prema njenim rečima, u Srbiji nema zaštićenih ni u policiji, ni u tužilaštvu, ni u krminalnom miljeu, za razliku od DS koja je štitila svoje kriminalce.

- Nebitno čiji je sin u pitanju zakoni će se jednako sprovoditi – izričita je Popović Ivić, ukazavši da je DS je svojevremeno održala niz konferencija za medije povodom navodnog upada policije u njihove prostorije, a policijac je u prostorije DS ušao samo da proveri da li je sve u redu.

- DS svoju politiku temelji na lažima – dodala je ona.

Poslanik DS Balša Božović izjavio je da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović treba da podnese ostavku jer je stao na stranu Zvezdana Jovanovića, a ne na stranu policajca koji je radio svoj posao.

#Nebojša Stefanović

'