AKTUELNO

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u ovom trenutku nema dovoljno činjenica na osnovu kojih bi moglo da utvrdi ko je zastupnik Demokratske stranke, kaže ministarka Marija Obradović i dodaje da je na potezu Zoran Lutovac koji treba da dostavi dopunu dokumentacije.

"Proces je tačno definisan i sve zaintresovane strane su redovno obaveštavane i učestvuju u procesu različitim dopunama dokumentacije", rekla je Obradović za Tanjug.

Ona je dodala da se sve odvija u predviđenim rokovima i da su oni rokovi koji su se pojavljivali u medijima bili manje-više proizvoljni.

"Svako ko bi rekao da nismo ispoštovali procedure u ovom procesu, kao i u svakom drugom bio bi neozbiljan. U ovom trenutku mislim da je Lutovac na potezu i da on treba da dostavi određenu dokumentaciju", istakla je Obradović.

Ona je primetila da nijedna strana nikada nije rekla da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kasni u procesu, navodeći da je za nju kao ministra važno da se apsolutno ispoštuje procedura.

"Moje članstvo u stranci neće ni u kojoj meri uticati na krajnji ishod", poručila je ministarka i potpredsednica SNS.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na pitanje koji su to rokovi i kada se može očekivati da će Ministarstvo doneti odluku, Obradović napominje da ne može u ovom trenutku da kaže precizno, jer se čeka datum u kojem će dobiti dopunu dokumentacije od Zorana Lutovca.

Obradović je, komentarišući aktuelnu političku situaciju i najavljeni međustranački dijalog uz posredovanje evroparlamentaraca, rekla da taj dijalog treba da se vodi u parlamentu i da ne vidi drugo mesto za to, a na zahteve dela opozicije za formiranje takozvane "prelazne vlade" odgovara da je vlada nešto o čemu se razgovara posle izbora.

"Parlament je mesto gde možemo da vodimo međustranački dijalog. Ulica nikako. To je nešto što nije lice Srbije u 21. veku, a opozicija...Znate kako, kada se hvatate u kolo, u noge se uzdate...Moraju da budu ozbiljni", poručila je Obradović.

Na pitanje šta očekuje u dijalogu, hoće li se menjati izborni uslovi i da li smatra da ih treba menjati, Obradović navodi da je u ovom trenutku posvećena izvršnoj vlasti i da, kako kaže, može samo da čeka da vidi šta će reći akteri iz parlamenta.

#Demokratska stranka

#Marija Obradović

#Zoran Lutovac

#dokumentacija