AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas sastanku Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije, na kome je razmatrano opremanje Vojske Srbije za 2021. godinu.

- Važni razgovori u Generalštabu naše vojske. Snažna armija je garant mira, ali i opstanka naše države i naroda - poručio je Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu "buducnostsrbije".

Vučić je podelio i fotografije sa sastanka sa, kako je naveo, proširenim Kolegijumom načelnika Generalštaba VS i Kolegijumom ministra odbrane o temi "Opremanje Vojske Srbije za 2021. godinu".

Na sastanku su razmatrani rezultati u opremanju Vojske u prethodne dve godine, aktivnosti koje se sada preuzimaju i aktuelni procesi opremanja i iskazane su potrebe Vojske Srbije za novim naoružanjem i vojnom opremom čijom nabavkom  će se osigurati dalje jačanje Vojske Srbije.

Zaključeno je da je nabavkom savremenog naoružanja učinjen značajan iskorak u jačanju funkcionalnih i operativnih sposobnosti i istaknuto je opredeljenje da se nastavi sa ubrzanim opremanjem i modernizacijom.

Sastanku u Generalštabu Vojske Srbije prisustvovali su potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

#Aleksandar Vučić

#Ministarstvo odbrane

#Vojska Srbije