AKTUELNO

Ramuš Haradinaj, ratni zločinac i vođa Alijanse za budućnost Kosova, i dalje ne miruje, već je poručio da Srbija treba da izbriše Kosovo iz preambule Ustava. Haradinaj je zapretio da će, kada postane premijer, kosovskom ustavu pisati da je Kosovo do Niša.

Na Kosovu su raspisani vanredni parlamentarni izbori, koji će biti održani 11. juna, a Haradinaj smatra da je vreme, kako kaže, da neko poništi agendu Srbije kojom se ruga Kosovu.

Tvrdi da je i sam bio žrtva ove agende, jer je više od tri meseca bio u pritvoru francuskih vlasti.

On je u emisiji "Rrokum Rroll" na TV Rrokum, rekao da bi "trebalo kazati Evropskoj uniji (EU), a posebno SAD-u, da Albanci nisu narod sa kojim neko može da se poigrava i da nam se ruga.

-Na ovu temu Evropa ne radi ništa. Zahvalan sam Berlinu, koji je imao jasan stav u vezi mog slučaja, ali kada je u pitanju Brisel, ovo nije fer, jer se na Balkanu EU vidi kao strana koja ne može uveriti stranke da donesu teške odluke. Trebalo bi da reaguje Amerika i da Srbiji pokaže njeno mesto - naveo je Haradinaj, koji je bivši predsednik kosovske vlade.

Srbija, smatra on, treba da izbrišei Kosovo iz preambule njenog Ustava.

-Ako Evropa i Amerika ne odrade ovaj posao, onda nam ne preostaje ništa drugo nego da uvedemo reciprocitet, dok oni drže Kosovo u svojem Ustavu, onda je red na nas da i 1/3 njihove teritorije uvrstimo u našu teritoriju, , počevši od Niša - rekao je Haradinaj i dodao:

-Neće više da se s nama poigrava loš komšija - preneo je portal Kos-net.

Stefanović: Haradinaj Niš može da vidi samo iz zatvora

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović poručio je danas da Ramuš Haradinaj Niš može da vidi samo iz niškog okružnog zatvora i to - iznutra. -To je jedino što može od Niša da vidi, izdržavajući dugogodišnju kaznu zbog zločina nad srpskim narodom - rekao je Stefanović povodom izjave Haradinaja da će trećinu Srbije, ako iz Ustava ne izbriše Kosovo, uvrstiti kao kosovsku teritoriju u kosovski ustav, počevši od Niša. Stefanović je rekao da je posle današnje izjave Haradinaja potpuno jasno da je ono što on govori stav kosovskih Albanaca, da te izjave imaju funkciju i da su potpuno bile lažne sve one izjave koje su trebalo da ubede građane Srbije da on govori kao političar, da ne predstavlja stavove kosovskih Albanaca, da nema nikakvu javnu finkciju. -Nedavno se na teritoriji opštine Orahovac odigrao sastanak, sastali su se Haradinaj i Hašim Tači, Kadri Veselji i Fatmir Ljimaj koji su razgovarali o problemima koje imaju, nadležnostima različitih institucijama koje treba da se formiraju poput suda za zločine nad Srbima koje su počinili kosovski Albanci, ali i sve aktivnosti koje treba da budu usmerene ka izjavama i konkretnim radnjama za stvaranje takozvane Velike Albanije - dodao je Stefanović.

#Kosovo

#Niš

#Ramuš Haradinaj

#Ratni zločin

'