AKTUELNO

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot napravio je danas nezapamćeni incident na fakultetu Union i brutalno pogazio sve što se naziva demokratijom i slobodom medija, piše Informer.rs!

Na predavanju "Srbija i Sjedinjene Američke Države - saradnja i perspektive" na Fakultetu za međunarodnu politiku i bezbednost u Beogradu on je, bez ikakvih argumenata, Informer nazvao oložem i lažljivim novinama?!

Naime, na kraju izlaganja, u delu predviđenom za novinarska pitanja, na pitanje Informera kako komentariše priču koju smo objavili u današnjem izdanju da EU planira da stopira, odnosno oteža pristupne pregovore Srbiji jer se pojedinim članicama ne dopada način na koji Vučić vodi Srbiju, i da mu posebno zameraju novinarske slobode, Skot je doslovno odgovorio:

- To neće biti jedina laž koju sam čitao u Informeru, a verovatno neće biti ni zadnja. Ima informacija i takozvanih informacija na bazi izvora o kojima ja nemam pojma šta su. Informer je jedan najobičniji - ološ! Kako kaže vaš premijer - rekao je, verovali ili ne, ambasador SAD u Srbiji!

Evo kako je tekao dijalog između Skota i novinarke Informera:

Skot: Da li ste vi iz Informera?

Informer: Da... Dobar dan..

Skot: To neće biti jedina laž koju sam čitao u Informeru, a verovatno neće biti ni zadnja. Ima informacija i takozvanih informacija na bazi izvora o kojima ja nemam pojma šta su. Informer je jedan najobičniji - ološ! Kako kaže vaš premijer.

Informer: Pa šta nam je sa slobodom medija i demokratijom? Kako ambasador da kaže ološ?

Skot: Ima slobodnih medija ali mediji bi trebalo da budu bazirani na činjenicama a Informer ja ne vidim činjenice već samo vidim laži. Hvala lepo. Prijatno

Informer: Hvala i vama na uvredama.

Foto: Tanjug

STEFANOVIĆ O SKOTOVOM NAPADU NA INFORMER: Nedopustivo ponašanje stranog diplomate u našoj zemlji!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je ispad američkog ambasadora Kajla Skota, koji je brutalno izvređao Informer, potpuno neočekivan i nediplomatski- Za mene je takva izjava potpuno neočekivana i nediplomatska, pošto sam video da je rečeno da se i premijer tako izražavao, moram da naglasim da je on taj izraz upotrebio za kriminalce koji su rekli da je ubio sopstveno dete, i siguran sam da ljudi iz Informera tako nešto nisu, niti bi ikada napisali o bilo kome. Zato smatram da ne može da se povuče takva paralela - rekao je Stefanović i dodao: - U svakom slučaju ovo smatram nedopustivim ponašanjem stranog diplomate u našoj zemlji.

#Informer

#Kajl Skot

#Napad

'