AKTUELNO

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, povodom najnovijih optužbi predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, poručila je da ne preti oružjem, već da poštuje zakon.

Stamatović je ranije danas na konferenciji za novinare zatražio smenu i hapšenje ministarke Mihajlović optuživši je, kako je rekao, za krađu državnog zemljišta na Zlatiboru.

?Razumem uznemirenost i strah predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, jer je i njemu sasvim jasno da se približava vreme kada će pred nadležnim institucijama položiti račune zbog zaštite kriminala, pranja novca i nelegalne gradnje na Zlatiboru", navela je ministarka Mihajlović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima..

Dodala je da to, međutim, ne daje pravo Stamatoviću da preti kako ima oružje koje je dobio zbog navodne ugroženosti. Jer je Stamatović kao ključni dokaz svoje nevinosti upravo naveo dozvolu za nošenje oružja. Možda se u Srbiji nekada mahalo i pretilo oružjem, ali to vreme je prošlo".

Ministar Mihajlović je konstatovala da koliko Stamatović poznaje svoj posao predsednika opštine, mimo onoga što štiti kriminal, pranje novca i nelegalnu gradnju, najbolje govori njegova tvrdnja da zbog Ministarstva ne može da gradi gondolu.

"Istina je da Ministarstvo insistira samo na tome da zakon važi za sve, pa i za Stamatovića, koji mesecima namerno ne podnosi kompletnu dokumentaciju za dobijanje građevinske dozvole za gradnju gondole, jer ovaj projekat želi da koristi za svoju političku kampanju", navodi Mihajlović.

Energetski sporazum sa Rusijom i dalje je na snazi, od gradnje Južnog toka odustala je Ruska Federacija, a za huminatarni centar u Nišu nadležni su MUP i Ministarstvo spoljnih poslova.

"Stamatović nije nikakva žrtva i nema razloga da me se plaši. Treba samo da podnese svu potrebnu dokumentaciju propisanu zakonom i dobiće građevinsku dozvolu za gradnju gondole. Mimo zakona - ne može?, navela je Mihajlović, saopšteno je iz kabineta potpredsednice vlade.

Foto: Tanjug

#Gondola

#Milan Stamatović

#Zorana Mihajlović

'