AKTUELNO

Priština pokušava da Srbima na svaki način oteža izbore na Kosovu i Metohiji, rekao je za TV PINK Miloš Garić, urednik portala Kosovo online.

Komentarišući navode da se sprema krađa glasova na izborima na Kosovu i Metohiji, Garić je rekao da su za ove izbore napravljene nepovoljne okolnosti za srpske glasače.

„Izbrisali su 16 hiljada ljudi sa izborne liste na severu Kosova i to je sada potpuno nova situacija. Na prethodnim izborima je bilo 55 hiljada glasača, a sada je 37 i po. To je jedna nepovoljnost za Srpsku listu u ovom momentu“, rekao je Garić.

Kako kaže, ovo je verovatno pokušaj Prištine da Srbima oteža, odnosno, kako kaže, Srpskoj listi pre svega.

„Propagiraju se Srbi koji su odgovarajući za Prištinsku vlast. Kurti ima blisku saradnju sa Nenadom Rašićem i sa njim je skoro bio i u Štrpcu i vide se tendencije da pronašu svoje Srbe sa kojima će da sarađuju“, rekao je Garić, ali i dodao da ne veruje da će nešto uspeti, već da veruje da će Srpska lista ubedljivo pobediti i da će se ponoviti kao i na prethodnim izborima sloga srpskog naroda na KiM.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, od Albanaca se očekuju pritisci i pokušaji da se ospori snaga i ono što Srpska lista trenutno predstavlja na Kosovu.

Vladimir Marinković, narodni poslanik, komentarisao je i to što je Bajden čestitao Dan državnosti Vučiću i srpskom narodu i rekao da će to svakako biti na neki način pritisak na njih.

„Oni su izrazili veliko radovanje što je Bajden novi predsednik i što su demokrate preuzele Kongres i kontrolu nad Senatom“, rekao je Marinković i dodao da je jako važno da Srpska lista osvoji maksimum glasova Srba na teritoriji KiM.

Kako kaže, ona je nešto što jeste najveći rezultat saradnje i odbrani nacionalnih interesa Srba.

Ističe da nije optimista po pitanju daljih razgovora sa kosovskim Albancima.

Foto: TV Pink Printscreen

„Očekuje nas još veća borba“, rekao je Marinković.

Kada je u pitanju vakcinacija u Srbiji, Garić je rekao da je fenomenalna i optimistična stvar da Srbija ponovo pokrene proizvodnju vakcina.

„Nadam se da imamo u ovom momentu dovoljno stručnih ljudi, da nisu u inostranstvu, a oni koji bi imali motiva da dođu da se vrate i priključe tom poslu. Da se vratimo na pravi način i u taj segment medicine na visokom nivou kao što smo to bili nekada“, rekao je Garić.

Kako kaže, svi imaju najviše poverenja u domaći proizvod, a takođe, dodaje, može biti i ekonomski važno za Srbiju.„Odlična je vest da smo blizu toga da se ta proizvodnja pokrene u narednih nekoliko meseci“, rekao je Garić.

#Miloš Garić

#Vladimir Marinković