AKTUELNO

Tema o kojoj svi pričaju je svakako žestok ispad Zorana Živkovića.

Veliki skandal dogodio se juče u Skupštini Srbije, kada je poslanik opozicije Zoran Živković istakao da je Maja Gojković prostitutka, psihijatrijski bolesnik i da treba da se leči.

Mnogi su ćutanjem podržali Živkovića, a među prvima njegov politički sapatnik Saša Janković, koji je i sam imao ekces u jednoj emisiji kada je tražio od voditeljke poljubac.

Gost Jutarnjeg programa na TV Pink bila je upravo Maja Gojković koja je objasnila šta se to dogodilo juče, ali i zahvalila se svima onima koji su je podržali.

- Očigledna slika nemoći Zorana Živkovića, kao i svih onih koji su mu dali podršku. Ovo me je zaista pogodilo. Ja se bavim 27 godina politikom, i mnoge žene su zbog mene počele da se bave istim. On je rekao da sam prostitutka, psihijatrijski bolesna, ne znam ni šta je sve izgovorio - rekla je Gojkovićeva.

Foto: TV Pink

Ona je dodala da ćutanje više boli od podrške.

- On je podržan od strane Saše Jankovića, ali najgore je to kad se ćuti. Oni ćutanjem daju podršku njemu. Ovo što je on izgovorio je upućeno svakoj ženi koja se bavi ozbiljnim poslom. Ja sam prva žena u istoriji naše zemlje kao jedna žena izabrana od građana za gradonačelnika - dodala je ona.

- Zoran Živković, koji je to izrekao juče, dokazao je ono što jeste. On ne bi osvojio glasove ni da uđe u neki uži izbor. Oni žele da tako izgleda Parlament, ali ja odustati neću -

Gojkoovićeva se zahvalila svima koji su je zaštitili.

- Zahvalila bi se svima koji su pozvali sve prisutne da svojim potpisom podrže apel i osudu ponašanja Zorana Živkovića. Mi svi tražimo da on bude kažnjen od strane javnosti Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

Izvinjenja od strane Zorana Živkovića nema.

- U svetu ljudi koje on pšredstavlja ne postoji reč "Izvini". Niti od Živkovića, niti od Jankovića, koji je imao sličan ispad, kada je želeo da poljubi voditeljku - iskrena je Gojkovićeva.

Ono što je najgore jeste da su poslanice, odnosno ženske članice opozicije stale na stranu Zorana Živkovića.

- Čak je predlaganao da se poslanici popnu na mesto gde ja predsedavam i ne dozvole mi da radim, znači zagovarano je i nasilje - zaključila je Gojkovićeva.

Predsednica Skupštine Srbije na kraju je istakla da se 30. maja očekuje vanredno zasedanje Skupštine na kome će se čuti ko je mandatar, a zatim će uslediti izbor Vlade.

N. P.

#Maja Gojković

#Saša Janković

#Skupština Srbije

#Zoran Živković

'