AKTUELNO

Borba protiv organizovanog kriminala danima je tema broj jedan u Srbiji.

Komentarišući jučerašnju sednicu Saveta za nacionalni bezbednost, Ljuban Karan, bivši pukovnik KOS, kaže da je borba protiv organizovanog kriminala privukla najveću pažnju javnosti, ali da ne treba zanemariti ni ostale teme koje su bile na stolu tokom sednice – vakcinaciju i pitanje Kosova i Metohije.

Kaže da je u pronađenom kontigentu pronađen jako savremen snajper, a da se pojavila i informacija da su se pojavile mlade grupe koje će zameniti one koji su pohapšeni. Ističe da ne znamo naručioce i finansijere državnog udara i pokušaja atentata na Vučića.

- Moguće je da će se pronaći nove grupe koje će završiti započeto – kaže Karan.

Foto: TV Pink Printscreen

Narodni poslanik Vladimir Marinković kaže da su brutalne scene šokirale javnost, ali da su pokazale „šta su monstrumi iz narko kartela u stanju da urade, a zarad svojih interesa i interesa onih koji su ih podržavali“.

- Očigledno je da nekome ne odgovara uspeh Srbije po pitanju vakcinacije, gde je Vučić pokazao koliko je sposoban lider. Zaparalo mi je uši to što su se drugi ljudi ustremili na mesto uhapšenih, a zahvaljujući našim službama, sprečeno je najgore. Srbija je danas osnažena, Srbija je ozbiljan partner, ali jasno je da to nekima u regionu ne odgovara. Moramo da pokažemo da Srbija neće dozvoliti pritiske i pravo je vreme da se stane na put kriminalu i da se preseku tokovi novca – kaže Marinković za TV Vesti.

Foto: TV Pink Printscreen

Kaže da, ako se to ne uradi, novac se opet može iskoristiti kako bi se eliminisao Vučić. Dobro je, dodaje, što su građani mogli da vide jezive scene, ali je to, ocenjuje, bilo neophodno kako bi se videlo na šta je ova grupa bila spremna.

- I dalje nije gotovo. Treba oduzeti novac i imovinu onima koji su spremali zlo – kaže narodni poslanik. Kaže da je važno to što je Vučić našao snage da se posveti svim gorućim pitanjima, od vakcinacije, do KiM, a zahvaljujući posvećenosti, Srbija je u svakom smislu jaka država.

Foto: TV Pink Printscreen

Nastavljamo da jačamo kapacitete i za to postoji puna podrška građana Srbije. Spremni smo da mafiji i kriminalu kažemo „ne“ i da im poručimo da im zlodela neće proći.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794 Supernova - 011 SBB - 023 EON - 023 Total TV - 037 Orion - 603 Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram Youtube!

#TV Vesti