AKTUELNO

Dvojica sagovornika su se saglasili da su bilateralni odnosi Srbije i Turske danas na najvišem nivou, čime dve zemlje daju i snažnu podršku stabilnosti celog regiona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Turske Tandžua Bilgiča i istakao da je politički dijalog dve zemlje poslednjih godina bio veoma intenzivan, a da to važi i za ekonomsku saradnju, imajući u vidu da je trgovinska razmena u poslednje četiri godine gotovo udvostručena.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su bilateralni odnosi Srbije i Turske danas na najvišem nivou, čime dve zemlje daju i snažnu podršku stabilnosti celog regiona, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

Vučić je zahvalio ambasadoru na tome što je, tokom svog diplomatskog angažmana u Beogradu, doprineo jačanju političkog dijaloga dveju zemalja, kao i svestrane saradnje, posebno na polju ekonomije.

Vučić je, s tim u vezi, naglasio da ga raduje što je sa predsednikom Erdoganom, zahvaljujući međusobnom poverenju i razumevanju, uspostavio blisku saradnju.

Predsednik je istakao da veoma uvažava lični doprinos Erdogana dolasku investitora iz Turske u Srbiju.

Bilgič je rekao da u ovom trenutku na srpskom tržištu posluje oko 1.000 turskih kompanija i da je uveren da će se taj broj stalno povećavati, zahvaljujući dobrim tržišnim uslovima i finansijskoj stabilnosti koju je naša zemlja postigla.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o rezultatima konkretnih zajedničkih projekata, pri čemu su po značaju izdvojeni projekti u oblasti infrastrukture.

Vučić je ambasadoru Bilgiču poželeo dobro zdravlje, kao i mnogo uspeha u budućem profesionalnom angažovanju.

#Aleksandar Vučić

#tandžiu bilgič