AKTUELNO

Direktor NVO,,Sigurna pozicija“ Dejan Nestorović, novi je član radne ekološke grupe u skupštini grada Kragujevca ispred građanskog sektora.

Nestorović najavljuje odluke koje će poboljšati znatno kvalitet vazduha i unaprediti javno zdravlje stanovništva, posle dve godine borbe sa zagadjivačima i dopisivanja sa birokratskim aparatom.

"Zbog javnog nacionalnog interesa i bezbednosti zdravlja stanovništa,grad Kragujevac i skupština grada doneće revolucionarne ekološke odluke, da bi se radikalno smanjilo aerozagađenje vazduha, neprijatni mirisi iz ugostiteljskih objekata, a značajno uredio centar grada urbanističkom i turističkom smislu. Odluke koje će biti donete imaće u biti prevenciju zdravlja stanovništa,a to su odluke budućnosti za našu decu i naše majke i žene", kaže Nestorović.

On podseća na tvrdnje profesorke Danice Grujičić da je „u Srbiji epidemija kancera“.

Gradonačelnik Nikola Dašić je pokazao veliku spremnost i odgovornost da se nagomilani decenijski problemi reše.

"Ponosan sam na gradonačelnika, on radi odlično svoj posao i očekujem da će na skupštini grada svi odbornici glasati jedinstveno za ,,disanje i svež vazduh“, i da će podržati set ekoloških odluka, koje je inicirao građanski sektor, kao i dve peticije potekle iz mesnih zajednica Centar i Vašarište.

#Dejan Nestorović