AKTUELNO

"Naišla sam, uz pomoć zaposlenih u Ministarstvu, na dokumente koji nisu mogli da se završe bez pomoći iz samog Ministarstva. Verujem da će se otkriti kako je došlo do toga da na određenim ugovorima osvanu baš njihovi potpisi", izjavila je ministarka.

Ministar kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je pre nekoliko dana da je istražnim organima predala dokumenta koja ukazuju na povezanost kriminalne grupe Veljka Belivuka sa državnim funkcionerima, a vezano za oblast kulture.

Ministarka je večeras za TV Vesti izjavila da niko nije mogao da pretpostavi da su kriminalne grupe “pustile pipke” i u delove kulture, te da su otkriveni i određeni ugovori, na kojima stoje potpisi onih koji su etiketirani kao vođe mafije.

- Vidim da se o tome i dalje ne priča, pa pretpostavljam da je istraga i dalje u toku. Naišla sam, uz pomoć zaposlenih u Ministarstvu, na dokumente koji nisu mogli da se završe bez pomoći iz samog Ministarstva. Bila sam šokirana, nije mi bilo svejedno i jasno je da su to vrlo opasni ljudi. Imam svest da moram da se borim protiv toga, da nemam prava da bilo šta sakrivam radi svog mira, i zato sam odnela i predala papire. Verujem da će se otkriti kako je došlo do toga da na određenim ugovorima osvanu baš njihovi potpisi – kaže Gojković za TV Vesti.

Foto: TV Vesti

Ističe da na tim dokumentima nema potpisa onih koji su pre nje obavljali funkciju ministra, ali da je jasno da bez pomoći iz Ministarstva ovakvi ugovori ne bi mogli biti potpisani.

- Vidim da se već pominju neka mesta, neki poslovni prostori, eto to mogu da kažem, a koji su povezani sa ovim kriminalcima… Blizu smo da se sve razotkrije i da se otkrije kako je ovaj lanac išao i preko Ministarstva kulture – rekla je Gojković, dodajući da je oprezna u izjavama jer je u toku istraga i da veruje u našu policiju i pravosuđe.

Foto: TV Vesti

Na pitanje “na koga sumnja” od ministara, Gojković kaže da ne sumnja ni na koga, ali da prati medije i iz njih može da se nazre da li je neko i ko od ministara znao šta se dešava. Predsednik Vučić je, kaže, bio “krajnja meta”, a tome svedoči i činjenica da je bio prisluškivan. Jasno je i da je prisluškivanje imalo podršku iz MUP.

- Očigledno da se izuzetno vešto radilo, a pod izgovorom ljudi iz MUP da su radili po tuđem nalogu – rekla je ministarka.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite TV Vesti i na društvenim mrežama: Instagram Youtube!

#Maja Gojković

#TV Vesti