AKTUELNO

Aleksandru Vučiću već stižu čestitke sa svih strana sveta povodom preuzimanja dužnosti na mestu predsednika Srbije

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću polaganje zakletve i stupanje na tu dužnost danas su čestitali predsednici Austrije i Indije. Predsednik Austrije Aleksandar Van der Belen istakao je da se raduje nastavku izuzetne bilateralne saradnje dve zemlje.

Foto: Wikipedia

Povodom Vašeg stupanja na dužnost predsednika Republike Srbije, želim da Vam uputim iskrene čestitke. Radujem se nastavku naše izuzetne bilateralne saradnje i spreman sam za bližu saradnju u cilju zajedničke evropske budućnosti - navodi se u čestitki predsednika Van der Belena, saopštila je Služba za saradnju sa medijima u Kabinetu predsednika Republike.

Predsednik Indije Pranab Mukerdžij čestitao je Vučiću stupanje na tu dužnost, uz poruku da njegova zemlja visoko ceni istorijske odnose sa Srbijom.

Foto: Wikipedia

Primite moje iskrene čestitke povodom stupanja na dužnost predsednika Republike Srbije. Indija visoko ceni istorijske odnose sa Srbijom. Naša bilateralna saradnja zasniva se na obostranom poverenju i podršci u oblastima od izuzetnog značaja za obe strane. Uveren sam da ćemo zajedničkim radom moći da iskoristimo zajednički potencijal naših odnosa, koji su dobili dodatni podsticaj Vašom posetom Indiji. Koristim ovu priliku da Vam uputim želje za dobro zdravlje i nastavak razvoja i prosperiteta prijateljskog naroda Srbije.

Stupanje na dužnost novog predsednika Srbije prvi je čestitao bivši predsednik Tomislav Nikolić, nakon čega su Vučiću čestitali srpski patrijarh Irinej, a zatim i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka RS Željka Cvijanović, kao i ministri u Vladi Srbije, i ostale zvanice.

Foto: Tanjug

Pročitajte još: NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE FAKTOR PLUSA: Da su predsednički izbori u nedelju, VUČIĆ BI DOBIO ČAK 60,1% GLASOVA!

Čestitke su stizale i od predstavnika Srba u Hrvatskoj i Saveza Srba u Rumuniji.

Na današnji dan Srbi u Hrvatskoj slave polaganje zakletve novog predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, u kog veruju i imaju poverenja, što su iskazali izborima jer je na biračkom mestu Vukovar Aleksandar Vučić dobio podršku 75 odsto glasača i poverenje koje Srbi van Srbije imaju u njega - rekao je predsednik Zajedničkog veća opština u Vukovaru, Dragan Crnogorac.
Želimo vam uspeha, snage i istrajnosti u obavljanju najodgovornije i najvažnije državničke funkcije u našoj matici, jer smo svi mi u Srbiju i u vas zagledani sa nadom i verom da ćete našu maticu učiniti jačom, modernom i boljom i vratiti je u Evropu gde joj je uvek i bilo mesto i da ćete sačuvati srpsko Kosovo u njoj - navodi se u pismu podrške Saveza Srba iz Rumunije.

Predsedniku je čestitao i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić, izrazivši uverenje da će ta opština i ubuduće imati podršku Srbije i Vučića kao predsednika.

Verujem da će Srebrenica i ubuduće imati podršku Republike Srbije i vas kao njenog predsednika kada su u pitanju projekti i stvaranje boljih uslova za život srebreničana - navodi se u čestitki Grujičića.

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji čestitalo je Vučiću preuzimanje funkcije.

Porodice žrtava su punih 17 godina čekale i uverene su da je na čelo države došao predsednik koji bezrezervno podržava naše napore na očuvanju sećanja na žrtve - navodi se u saopštenju udruženja.

Foto: Tanjug

Savez boračkih organizacija Srbije poručio je Vučiću da će na novoj funkciji imati punu podršku tog saveza.

Uz želje da na novom zadatku budete uspešniji nego na premijerskom mestu, poručujemo da su srpski ratnici uz vas - navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Saveza boračkih organizacija Srbije Dejan Marjanović.

#Aleksandar Vučić

#predsednik

#čestitka

'