AKTUELNO

Nova zgrada Doma zdravlja u Obrenovcu je koštala taman onoliko koliko je pronađeno na računu Dragana Đilasa u Hongkongu, a nova škola isto koliko je pronađeno na njegovim računu u Moldaviji, kaže predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Čučković je ocenio da su podaci o računima Dragana Đilasa koje su mediji objavili šokantni.

Foto: TV Pink Printscreen

Čučković je za Pink podsetio da za vreme Đilasove vlasti u Obrenovcu nije bilo ni jedne nove škole, doma zdravlja... a građani su se pitali šta je razlog.

Sada smo posle toliko godina dobili odgovor. Nova zgrada doma zdravlja je koštala taman onoliko koliko je pronađeno u Hong Kongu, nova škola tačno onoliko koliko je pronađeno u Moldaviji, da ne pričamo o iznosima na Mauricijusu, to su kilometri autoputeva, institucije koje su trebale da dobiju neki novi kvalitet. Sve ovo što sam pomenuo je izgrađeno u vreme Aleksandra Vučića

Govoreći o Đilasovom ponašanju prema novinarima, Čučković je napomenuo da su ljudi nervozni i arogantni kada imaju problem sa istinom.

Zašto neko ko je privrednik, ko je političar ima pravo da vređa novinare. Zašto se iznosi novac na ta mesta? Ili je stečen nelegalno, želite da izbegnete porez ili želite da odete po njega, a da ga niko ne propozna. Zašto Đilas neće da ide na poligraf, ako tvrdi da je sve to laž

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da treba utvrditi da li je Đilas funkcije koje dobijao određenim političkim kalkulacijama koristio da se posveti problemima građana ili je paraleno sa time, zbog mesta na kojem se nalazio, rasla snaga vnjegove kompanije u jednom izuzetno lukartivnom poslu.

Foto: TV Pink Printscreen

Osvrnuvši se na 28 miliona evra na, kako pišu mediji, nije plaćen porez, Vuk Stanković je rekao da neko ko ima toliki novac, gleda da ga raporedi na što više računa, tako da mu zametne trag.

- I to gledate da budu računi van kontrole vaših finansijskih vlasto - naveo je Vuk Stanković.

Čučković je primetio da su to tri godišnja budžeta opštine Obrenovac.

- To ne znači da je to jedino, Vreme na vlasti nije bilo isključivo bilo posvećeno napretku Beograda, već je paralelno rasla i moć njegove kompanije. Treba videti da li je tu bila zloupotreba političke funkcije da se dobijaju lukrativni poslovi, da bi se pravio ogroman profit - dodao je Vuk Stanković.

#Miroslav Čučković