AKTUELNO

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun govoreći o pretnjama Tahirijeve upućene predsedniku Vučiću rekao je da su to ekstremne političke izjave koje ne doprinose nastavku razgovora između Beograda i Prištine i nekog eventualnog rešenja.

- Vremena su se promenila od 1999. godine, Srbija je izgradila svoju spoljnopolitičku poziciju na taj način da je ušla u snažne bilateralne odnose sa zemljama koje su nas tada bombardovale posebno sa Nemačkom i SAD– rekao je Drecun za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

- To je svojevrsna brana preduzimanju nekih ekstremnih mera kao što je bilo zločinačko bombardovanje – dodao je Drecun.

Kako naglašava, Srbija ima ozbiljnu unutrašnju političku stabilnost, ima snažan ekonomski razvoj, dodajući da je Srbija lider u regionu.

- Srbija je lider koji pozitivno doprinosi stabilnosti regiona, ekonomskom razvoju, povećanju zdravstvene bezbednosti, Srbija ima dobre odnose i sa Kinom i Rusijom – napominje on.

Bivši šef specijalnog tima službe Državne bezbednosti  Božidar Spasić rekao je da se Tahirijevoj ’’snilo bombardovanje’’ te da se radi o jednoj ’’trećerazrednoj garnituri koja trenutno vlada našom okupiranom teritorijom Kosova i Metohije’’.

Foto: TV Pink Printscreen

- To je jedna garnitura koja nema nikakav uticaj ni u opštini Glogovac, a kamoli na globalnom planu – smatra Spasić.

#Božidar Spasić

#Milovan Drecun

#Tahiri

#izjave

#pretnje