AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin vodio je danas interresorni sastanak Koordinacionog tela za sprečavanje prijema takozvanog Kosova u članstvo u Interpol.

Ministar Vulin je poručio da će se Srbija, ukoliko Priština ponovo podnese zahtev za članstvo u Interpolu, energično i argumentovano boriti kako bi to sprečila, jer je to u suprotnosti sa međunarodnim pravom, ali i samim smislom postojanja ove organizacije.

Takozvano Kosovo, kako je naveo, ne sme da bude član bilo koje međunarodne organizacije, posebno ne one koja raspolože informacijama o kriminalu i organizovanim kriminalnim grupama.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Ministar Vulin je istakao da, i pored toga što se Priština Vašingtonskim sporazumom obavezala da ne sme da bude član Interpola, Srbija dobro zna da Priština ne drži reč.

-Srbija je odgovorna i ozbiljna država i spremna je da odreaguje na sve poteze Prištine i pritiske velikih sila - istakao je ministar Vulin.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Na sastanku su dogovoreni konkretni koraci koje će Koordinaciono telo preduzimati u narednom periodu kako bi Srbija potpuno spremno dočekala eventualno podnošenje zahteva Prištine za članstvo u Interpolu i mogla odmah pravovremeno da reaguje.

Autor: M.Mijatović

#Aleksandar Vulin