AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i njegov kolega sa Kipra Nikos Hristodulidis posetili su danas porodicu Petra Aleksića u Gruži koja se bavi proizvodnjom rakije.

Ministar spoljnih poslova Republike Kipar Nikos Hristodulidis doputovao je u Srbiju gde će od sutra boraviti u radnoj poseti.

- Od danas sam domaćin Nikosu Hristodulidisu ministru spoljnih poslova Kipra, velikom prijatelju Srbije, mom dragom prijatelju. Posetili smo čestitu porodicu Pera Aleksića ,u srcu Šumadije, u Gruži - napisao je Selaković na Tviteru.

Kako je najavljeno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić će kiparskom zvaničniku povodom Dana državnosti Republike Srbije na posebnoj svečanosti dodeliti Orden srpske zastave prvog stepena za doprinos razvoju i jačanju odnosa između dveju zemalja, najavila je kiparska ambasada.

Hristodulidisće imati odvojene sastanke sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem i ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, a sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem će potpisati Memorandum o razumevanju u oblasti omladine.

Foto: Instagram.com/nikolaselakovic.official

Kasnije u toku sutrašnjeg dana Hristodulidis će učestvovati na zajedničkom sastanku ministara spoljnih poslova Kipra, Srbije i Grčke. Navedeno je da će tokom sastanka biti razmatran razvoj zajedničkih aktivnosti triju zemalja u oblastima energetike, ekonomije, trgovine, turizma, kao i saradnja na pitanjima dijaspore.

Pored toga, očekuje se da će trojica ministara razmeniti stavove o najnovijim događajima koji se tiču kiparskog pitanja, zapadnog Balkana, pregovora Srbije o pridruživanju EU, migracionom problemu i načinima saradnje u suočavanju sa posledicama pandemije, saopštila je ambasada Kipra.

#Kipar

#Nikola Selaković