AKTUELNO

Glavni urednik “Objektiva” Duško Vukajlović je govoreći o dešavanjima u Crnoj Gori rekao da je iznenađen ponašanjem tamošnjeg premijera Zdravka Krivikapića i izrazio bojazan da će crnogorska vlada "pasti na Hagu".

- Razumem politiku i da je potrebno često praviti neke kompromise, ali ne i to da mu je važnije mišljenje neke tamo grupe građana koja decenijama neguje tu antisrpsku tradiciju u Crnoj gori od srpskog naroda koji ga je i doveo na vlast...- kaže Vukajlović.

Podsetio je da Krivokapić pokušava da smeni jednog ministra koji je samo izneo lični stav govoreći o Haškom tribunalu - da to telo nije nepristrasno prema Srbima.

- Mislim da će crnogorska vlada, ako se ovako nastavi pasti na Hagu - kaže Vukajlović i dodaje da su mu Srbi iz nekog razloga trn u oku.

Pitanje je do kada će imati vlast. Ovakva vlade ne može da potraje dugo. Ili će morati da se osloni na podršku Đukanovićeve stranke i da jasno pokaže ko je i na kojoj je strani ili da se oduži biračima koji su ga doveli na vlast. Da nije onog naroda koji su juče protestovali, on nikada ne bi došao na vlast.

Vukajlović je naveo da je vlada Crne Gore u ozbiljnoj krizi i da su novi izbori najrealnije rešenje.

Za Dražena Ostojića, urednika u „Sprskom telegrafu“, Krivokapićevo ponašanje nije iznenađenje.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo je pravi test. Da bi smenio Leposavića mora imati podršku Milove stranke, pa ćemo videti šta će da uradi. Prirodnije je da je uz Mila jer sve što je u radio je samo nastavak politike Mila Đukanovića. 30 odsto ljudi koji žive u Crnoj Gori su za neku drugu politiku i to su mu rekli na izborima, a on se libi da uradi bilo šta za srpski narod - rekao je Ostojić.

On smatra da Krivokapić ide pogrešnim putem kada je reč o interesu naroda u Crnoj Gori.

Ostojić strahuje da će poseldice Krivokapićeve politike ostetiti i srpski narod.

#Crna Gora

#Dražen Ostojić

#Duško Vukajlović