AKTUELNO

Predsenik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun kaže da bi, ukoliko se realizuju pretnje Ramuša Haradinaja da Zajednice srpslih opština neće biti, to značilo da je Priština suspendovala Briselski sporazum.

On je rekao da očekuje hitno reagovanje Brisela i Vašingtona na ovakve izjave Ramuša Haradinaja. "Ako oni zvanično odustanu ood ZSO, to bi značilo da je Priština jednostrano suspendovala čitav Briselski proces normalizacije odnosa. To bi suštinski promenilo ambijent u kome Srbija otvara pregovaračka poglavlja za članstvo u EU, posebno za poglavlje 35", pojasnio je Drecun.

Ako je Briselu i Vašingtonu, nastavlja on, stalo do pomirenja, ekonomskog prosperiteta oni će morati da reaguju snažno i da pošalju poruku koju će moći da ignoriše Ramuš Haradinaj ili Hašim Tači.

Komentarišući što će Srbi na predstojećim izborima na Kosovi ići na šest lista on je rekao da je to na štetu interesa srpskog naroda. "Vlada u Beogradu je jasno poručila da moraju da budui jedibnstveni kako bi se sprečilo štetno ponašanje Albanaca prema Srbima. To jedinstvo je moguće postići samo preko Srpske liste", naglasio je Drecun.

Kako kaže, svako izlaženje iz tog formata znači narušavanje političkog jedinstva i suštinsko umanjivanje kapaciteta Srba da mogu da se odupru Albancima u donošenju štetnih rešenja.

Foto: Tanjug

Vučić: Ne želim da komentarišem BESMISLICE, Rodićevo pismo je KRATKO, ALI GLUPO

#Kosovo

#Milovan Drecun

'