AKTUELNO

Poruke koje šalju komite i nereagovanje Vlade Crne Gore i policije dovode do toga da se protest iz dana u dan uvećava, kaže Mandić.

Posle pet dana protesta komita premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izdao je saopštenje u kojem im poručuje da se ne nadaju „crnogorskom proleću“ i da će država pobediti. Komite na to i danas organizuju protest u Nikšiću, okupljanje je kod Železare, a posle će u auto-koloni doći do Bogetića gde već danima blokiraju saobraćaj.

Andrija Mandić iz Demokratskog fronta kaže da komite šalju poruke besa, haosa, mržnje...

Foto: TV Pink Printscreen

- To je ono što komite rade prethodnih dana jer nema reakcije države. Imamo činjenicu da policija obezbeđuje skup komita, a ne suprotstavlja se blokadi magistralnih puteva u Crnoj Gori i lošoj poruci koja se šalje van granica zemlje. Crna Gora je turistička destinacija i kada ljudi vide šta se dešava, svi će razmisliti da li na leto uopšte da dođu – kaže Mandić.

Poruke koje šalju komite i nereagovanje vlade i policije dovode do toga da se protest iz dana u dan uvećava, kaže Mandić.

Foto: TV Pink Printscreen

- Slali smo poruke Vladi Crne Gore, ministru policije, a kako se postupalo kada je protestovao DF. Protiv nas je policija reagovala, zasipala nas je suzavcima, a danas gledamo policiju i komite zagrljene i nasmejane, samo što jedni drugima ne pomažu da blokiraju puteve u CG. To mora da se promeni – kaže Mandić.

Dodaje da će danas biti održan sastanak sa Krivokapićem, na kojem će tražiti da se ovo stanje promeni i da Vlada i policija počnu da rade svoj posao.

#Andrija Mandić

#Novo jutro