AKTUELNO

Sutra se na Kosovu i Metohiji održavaju vanredni parlamentarni izbori, na kojima je Vlada Srbije podržala Srpsku listu.

Predsednik Srpske liste Slavko Simić poručio je pred sutrašnje izbore na Kosovu i Metohiji, da je atmosfera u južnoj srpskoj pokrajini dosta konfuzna, ali da je srpski narod bez dileme za koga treba da glasa.

- Aktivisti su bili izloženi pritiscima i pretnjama, ali držimo situaciju pod kontrolom – rekao je Simić za TV Pink ističući da su se okupili oko jedinstvene liste i projekta Vlade Srbije.

Foto: TV Pink

Međutim, kako je dodao, neki Srbi su „nažalost dali sebi za pravo da ulaze u formiranje političkih partija, čime se razbija srpsko jedinstvo“

Pročitajte još: MARKO ĐURIĆ PRED IZBORE NA KOSOVU: Samo Srpska lista čuva vezu srpskog naroda i države na KiM

- Beograd i Srbi na Kosovu i Metohiji osudili su ovaj potez. Važno je da narod na KiM shvati važnost izbora i uzimanje 10 mandata, kako bi postojao legitimitet i kredibilitet – poručio je Simić.

Petar Petković, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju istakao je da će 12. juna biti gotovo sa idejom o formiranju Vojske Kosova i apelovao na glasače da izađu na izbore.

Foto: TV Pink

- Molim vas da ozbiljno shvatite situaciju i u što većem broju izađete na izbore. To je jedini način da stvar uzmemo u svoje ruke. Hajde da na sve pretnje odgovorimo olovkom – poručio je Petković.

#Izbori

#Kosovo

#Slavko Simić

'