AKTUELNO

Komiti sa svojom neofašističkom koreografijom stvaraju međunacionalne tenzije koje mogu da prerastu i u građanske sukobe, kaže jedan od lidera DF za Pink.

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, izjavio je za Pink da je “komitski pokret, u neformalnoj organizaciji Mila Đukanovića, njegovog savetnika za bezbednost i bivšeg pomoćnika direktora policije, uočio nesposobnost, neodlučnost i nespremnost vlade Zdravka Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova da štite ustav i zakone Crne Gore”.

- Svakog vikenda izlaze sa novim zahtevima, sa već poznatom neofašističkom koreografijom i uz Tompsonove pesme pozivaju na linč Srba, stvarajući međunacionalne tenzije koje mogu da prerastu i u građanske sukobe jer naša vlada nije spremna da se suoči sa bezbednosnim izazovima – kaže Knežević za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da vlada Crne Gore, pod pritiskom komita, povlači poteze koji idu na štetu svih građana Crne Gore.

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost, kaže da nema sumnje da deo komita, ne samo da sa sobom nosi ustašku ikonografiju, već se potpuno poistovetio sa ustaškim pokretom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Srpski narod se nalazi u teškoj situaciji, a mi stojimo uz njega koliko god je to moguće – kaže Karanović. Krivokapićeva vlada, dodaje, nije sposobna da stane na kraj “ divljanju ustaških komita” i poraženog režima Mila Đukanovića.

- Istorijski koren ovog zla koje možemo videti na ulicama Crne Gore, jeste u pisanjima Dominika Mandića i u teoriji o Crvenoj Hrvatskoj. Međutim, vidimo da je Milo Đukanović napravio zaokret za 180 stepeni – kaže istoričar Petar Đurđev.

Dodaje da je Đukanović preuzeo ideologiju Montenegrina, a da je reč o instant naciji koja će svoje postojanje graditi na temeljnoj borbi protiv srpskog imena i srpske vere.

Foto: TV Pink Printscreen

#MIlan Knežević

#Novo jutro

#Ognjen Karanović

#Petar Đurđev