AKTUELNO

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da su danas počele konsultacije u pripremnoj fazi međustranačkog dijaloga i istakao da dinamika razgovora zavisi od predstavnika Evropskog parlamenta, a ne od njega, te da je on predlagao da sve to počne i ranije.

Dačić je novinare u parlamentu podsetio da je 1. marta u razgovoru sa predsednikom Spoljnopolitičkog komiteta EP Dejvidom Mekalisterom i četvoro predstavnika EP dogovoreno da se omogući vreme za takozvanu pripremnu fazu.

- Tražio sam da se odmah počne sa dijalogom, ali su se oni ipak odlučili za to da pripremna faza bude u aprilu i maju. Pre nekoliko dana su mi se obratili pismom i obavestili da će voditi konsultacije od 19. do 22.aprila - rekao je Dačić.

On je dodao da se danas razgovara sa poslaničkim grupama Aleksandar Vučić - za našu decu i sa Socijalističkom partijom Srbije.

- Nakon toga će razgovarati sa vanparlamentarnim političkim strankama, a posle orijentaciono su predložili da me 7. maja informišu o čemu su razgovarali i tada ćemo se govoriti o tome kako će početi taj dijalog. Mislim da samo imate u vidu da ta dinamika nije moja već Evropskog parlamenta - naveo je Dačić.

Dačić je kazao da će se sve aktivnosti odvijati onlajn.