AKTUELNO

Gledaćemo da pronadjemo način da pomognemo najsiromašnije, kao što ćemo sad pomoći nezaposlenima sa dodatnih 60 evra, mimo onoga što će dobiti svi ostali građani Srbije, poručio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će država u narednom periodu dodatno pomoći najsiromašnijima, kao i da će se se posebna pažnja posvetiti zaštiti dece od korona virusa, s obzirom da će se već do kraja godine u celom svetu govoriti o obaveznoj vakcinaciji dece.

Na pitanje hoće li budžet moći da pomaže privredi ako ne dostignemo kolektivni imunitet koji obezbedjuju vakcine, Vučić je rekao da je Srbija do sada obezbedila "nenormalno" velike pakete pomoći imajući u vidu snagu naše ekonomije, broj stanovništva, preduzeća i preduzetnika.

Vučić ističe da će se uvesti socijalne karte i da će država gledati da dodatno pomogne najsiromašnijima.

- Neki se smeju vitaminima i pomoći od 120 evra, ali to je po 1.000 dinara veća penzija mesečno, što za one koji imaju poljorivredne i male penzije nije malo, niti beznačajno. Gledaćemo da pronadjemo način da pomognemo najsiromašnije, kao što ćemo sad pomoći nezaposlenima sa dodatnih 60 evra, mimo onoga što će dobiti svi ostali građani Srbije - poručio je Vučić.

Kaže da se pritom neće preći nivo javnog duga od 60 odsto BDP-a.

Naglasio je da će država napraviti iskorak i po pitanju ekologije i pozabaviti se zelenom agendom.

Predsednik je rekao da će zamoliti premijerku Anu Brnabić da se lično pozabavi, i preuzme odgovrnost za rešavaje pitanje vodovoda u Zrenjaninu, pošto taj problem nije rešen u prethodnih 100 godina.

#Aleksandar Vučić