AKTUELNO

Srpska lista treća je politička snaga na Kosovu, prema Centralnoj izbrnoj komisiji, na osnovu 35 odsto prebrojanih glasova. Građanska incijativa Srpska lista osvojila je 16,16 odsto glasova.

Na prvom mestu se nalazi koalicija koja je proizašla iz "ratnog krila", nazvanu "PAN", a koju čine koalicija Demokratske partije Kosova (DPK - Tači), Alijanska za budućnost Kosova (ABK - Haradinaj), Inicijativa za Kosovo (IK - Fatmir Ljimaj) i devet manjih partija koja je osvojila 30,19 odsto glasova.

Demokratski savez Kosova, prema podacima CIK-a na osnovu 35 odsto izbrojanih glasova, osvojila je 17,23 odsto glasova, a Samoopredeljenje 14,69 procenata.

Đurić: MASOVAN izlazak Srba uprkos pritiscima

Što se ostalih srpskih stranaka tiče Progresivna demokratska stranka 0,86, a Samostalna liberalna stranka Slobodana Petrovića osvojila je za sada 1,19 odsto.

Dalje Partija kosovskih Srba - Aktivna građanska inicijativa 0,09 odsto, Građanska inicijativa za prosperitet Kosova 0,06 odsto.

Haradinaj proglasio pobedu koalicije "ratnog krila"

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj proglasio je pobedu koalicije koja je proizašla iz "ratnog krila", nazvanu "PAN", a koju čine koalicija Demokratske partije Kosova (DPK - Tači), ABK, Inicijativa za Kosovo (IK - Fatmir Ljimaj) i devet manjih partija. On je, na konferenciji za štampu po zatvaranju birališta, rekao da je koalicija "Pan" ubedljivo pobedila.- Jasna odluka obavezuje vladu Kosova - poručio je on zahvalivši se koalicionim partnerima i pozvao druge stranke da se pridruže radu na dobrobit "zemlje". Koalicija "PAN" osvojila je 40 odsto glasova na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima, objavila je prištinska televizija "Klan Kosova" pozivajući se na izlazne ankete. Prema istim podacima, predviđa se da bi opoziciona stranka Samoopredeljenje mogla da osvoji 30 odsto glasova, dok bi koalicija pod vođstvom Demokrats

#Izbori

#Kosovo

#Srpska lista

'