AKTUELNO

Verica Bradić sa svojim gostima i pratiocima na društvenim mrežama i večeras je birala najvažniju objavu nedelje na Tviteru, Fejsbuku i Jutjubu.

Gosti emisije bili su lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, Mića Jovanović, vlasnik Megatrend univerziteta i Goran Petronijević, advokat.

PREDLOG BROJ 1 - PALMA

PALMA IZNEO ŠOK DETALJE! U studio 'Hit Tvita' doneo izjavu iz policije Đilasove bivše žene! Udarao je pred DECOM i poručio: 'ODRUBIĆU TI GLAVU!'

Marinika Tepić iznela je optužbe na račun Dragana Markovića Palme, a gostujući u emisiji "Hit Tvit" na TV Pink Palma je rekao kako ne može da bude veseo, s obzirom na to da ga svakodnevno napadaju za nešto što nije uradio. Objasnio je i kako su krenule optužbe na njegov račun.

Palma je tokom gostovanja pokazao službenu belešku iz 2014. godine, a zatim ispričao kako je Dragan Đilas tukao bivšu suprugu Ivu i to pred decom. Kaže i da je to glavni razlog zbog kog napadaju poslednjih dana.

Foto: TV Pink Printscreen

Ne mogu da budem veseo kada vas svaki dan neko napada. Marinika nije tužilac, nisam osuđen! Vidite, nije lako da vas optuži radnica, a ne političarka, Dragana Đilasa, koja ima veoma visoku platu. Sve su slagali. Kako je to počelo? Ja sam rekao: "Gospodine Đilas, recite da li imate pare ili ne, zašto ste prebacili pare u neke druge države i da li ste platili porez?". To je bilo moje pitanje. Sutradan u Jagodinu su došle dve dame koje su rekle da je sve tajno u Jagodini, kako ja odlučujem gde će pare da se troše... - kaže Palma i dodaje:
Problem je što je Dragan Đilas pre 20 dana saznao da sam ja došao do dokumenta u kom se on optužuje da je tukao svoju bivšu suprugu. I da ću ja to da koristim u parlamentu i da iznosim šta je on radio. Međutim, to mene nije interesovalo - rekao je Palma.

Foto: TV Pink Printscreen

Ovo je prijava koju je njegova supruga Iva podnela protiv svog bivšeg supruga. Ovo je bilo 2014. godine, policija nije postupila po tvoj prijavi. Zbog toga me napada. Samo ću da kažem: "Kako se čula galama, moj otac je sišao sa sprata", da ne čitam... Dalje kaže da je Dragan Đilas oborio i otvorenom šakom udario u glavu ispred dece i rekao je da će joj odrubiti glavu. To je Dragan Đilas rekao svojoj supruzi Ivi Đilas. To je jedan od razloga - dodao je Palma.

Foto: TV Pink Printscreen

'OVO JE MNOGO BOLNO!' Palma u Hit Tvitu poručuje: 'Ili Marinika u zatvor ili ja! Neću se smiriti!'

"Ili ja da idem u zatvor ili Marinika Tepić. Ja od ovoga nikada neću da odustanem. Ja imam tri unuke, da je to neko uradio mojim unukama, ja bih mu oko upucao. Ovo je mnogo bolno. Ili Marinika u zatvor ili ja! Neću se smiriti dok neko od nas ne ode u zatvor!" - istakao je Palma tokom emisije "Hit Tvit".

Marinika Tepić hoće preko ovakvih lažnih napada da dobije publicitet. Ja sam sada dobio najveću podršku. Više sam imao poruka nego kada sam postao gradonačelnik - govori Palma.

Foto: TV Pink Printscreen

NAPETO U HIT TVITU! Palma poručio Mići: 'Gospodine Jovanoviću, Vi niste moj prijatelj!'

Jovanović: 'Javljam se da budem svedok gospodinu Palmi!'

Mića Jovanović, vlasnik Megatrend univerziteta rekao je u nastavku "Hit Tvita" kako je sa Palmom imao sukobe, ali da ga i dalje smatra svojim prijateljem. Ipak, to se Palmi nije svidelo, zbog čega se umešao u ovu raspravu. Na kraju je ipak palo pomirenje.

Foto: TV Pink Printscreen

Moram da kažem, Dragan Đilas nije moj prijatelj. On je najveći neprijatelj Miće Jovanovića i Megatrenda. 2014. godine je krenula najgora kampanja. Ispljuvao je i mene i Megatrend. Mariniku Tepić ne znam, tako da se odmah ograđujem. Gospodin Palma, ovde prisutan... Mi smo imali sukob, ali ja ga smatram i dalje prijateljem - rekao je Jovanović.
Niste Vi moj prijatelj kad ste mogli da kažete to što ste rekli, gospodine Jovanoviću. Vi ste bili prisutni gospodine Jovanoviću - umešao se Palma.

Foto: TV Pink Printscreen

Moram još nešto da kažem. Nije bilo žurki. Bile su te devojke i službenice, ali ničeg lascivnog nije bilo. To što su naveli, bilo je isprovocirano. Bio sam ljut, setio se tih stvari... To je bilo ponižavajuće. Ja se javljam da budem svedok gospodinu Palmi - nastavio je Jovanović.
Ja ću ovo oprostiti Mići, ali nikada neću zaboraviti - istakao je Palma.

Advokat Goran Petronijević kaže kako je nasilje nad ženama veliki i osetljiv problem, ali da se za prava žena ne bori na način na koji to čini Marinika Tepić.

Foto: TV Pink Printscreen

Nasilje nad ženama je veoma osetljiv problem. Politika je došla do toga da na vrlo jedan neverovatno pogrešan način, tu temu koja je jako važna, zloupotrebljava u političke svrhe. Ako neko to pravda time da se bori za prava žena, onda se to ne radi ovako kako je gospođa Marinika Tepić uradila. Njena poslednja rečenica na teret gospodina Markovića bila je: "Koja Vlada ne bi dala ostavku, posle ovoga?", onda vidite da je to politički obračun. To se ne radi tako, to šteti ženama i žrtvama. Gospođa Marinika Tepić je to rekla ispred policije, zašto nije ušla u policiju? Zato što neće da rizikuje da izvrši krivično delo lažnog prijavljivanja, ukoliko se pokaže da od toga nema ništa - rekao je Petronijević.

PREDLOG BROJ 2 - RITOPEK

Žandarmerija je u danima za nama ponovo bila u Ritopeku, kako bi još jednom pretresli vikendicu Veljka Belivuka. Prema navodima medija, to je učinjeno kako bi bila otkrivena skrivena prostorija koja bi pomogla da se utvrdi kako su nestala lica koja su ušla u taj objekat i više nikada nisu izašli.

Kažu: "Nema tela, nema dela", međutim, savremena dokazna sredstva, nove metode utvrđivanja, DNK tragovi koji se ostavljaju, kamere koje su bile na mnogo strana, posebne dokazne metode kao što je prisluškivanje razgovora ili SMS poruke, skidanje tih kontakata... Pokazuje da više nema mogućnosti da se nešto sakrije. Toliko bioloških tragova može da ostane posle jednog ubistva. Nema savršenog zločina. Sve to monstruozno deluje, ali ako je bilo kakva aktivnost u vezi tih sprava, tu postoje biološki tragovi i oni će sigurno biti nađeni. Nađena je veća količina oružja - kaže Petronijević.

Foto: TV Pink Printscreen

HIT TVIT - UŽIVO! Gosti Verice Bradić o grupi Velje Nevolje! Palma: 'Mislim da će svi da dobiju maksimalnu kaznu!'

Ja mislim da ovakva grupa ne postoji u Evropi. Mislim i da je policija radila profesionalno i potrebno im je bilo dosta vremena da utvrde šta oni rade prilikom tih krivičnih dela. Opozicija je stalno govorila kako se hapse neki sitni korisnici droge i kada je uhapšena ova velika grupa, kažu: "A što nisu pre?", čekajte, što niste vi pre? Nego ste dozvolili da vam ubiju predsednika Vlade. Ova država radi drugačije. Važno je da u Srbiji, polako, svi oni koji se bave kriminalom, da im se zna gde im je mesto. Mislim da će svi da dobiju maksimalnu kaznu. Kako se saznalo za taj podrum? Pa sigurno je rekao neko od njih. Ovoliko naoružanje nije imala Vojska Srbije na jednom mestu do 2011. godine - kaže Palma.

Foto: TV Pink Printscreen

Važno je da je aktuelna vlast napravila jedan korak ka rešavanju ovakvih slučajeva. I tu se čuju neki glasovi opozicije zašto nije bilo ranije, međutim, predsednik Vučić i ministar Vulin, ne mogu preko noći da reše ono što se gomilalo godinama. Prema tome, mislim da je napravljen jedan veliki korak - izjavio je Mića Jovanović.

PREDLOG BROJ 3 - BEOGRAD U BANJALUCI

Delegacija Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem, Anom Brnabić i Ivicom Dačićem, posetila je Banjaluku. Milorad Dodik zahvalio je što Srbija brine o Republici Srpskoj i istakao da je planirana saradnja oko auto-puta i priključenja na gasovod. Najveću pažnju izaziva izgradnja aerodroma u Trebinju.

Republika Srpska mora da se izdvoji, marak ekonomski i makar na ovaj način. Ako nešto ne funkcioniše, onda je za svakoga bolje da se raziđe u miru. Sada vidite Republiku Srpsku koja odskače od Federacije BiH i tu se stvara tenzija - priča Petronijević.

Foto: TV Pink Printscreen

Ja mislim da nikada više Srbija nije pomagala Republici Srpskoj. Čak je i Federaciji predsednik odneo vakcine. Srbija poštuje Dejton i nikada nije bila ta koja je rekla da će da ga sruši. Međutim, Izetbegović kopa rane koje nisu zarasle. Kada bi bila neka anketa u BiH, 95 posto građana svih nacionalnosti reklo bi da želi da ponovo postoji neka stara Jugoslavija. Sve ono što Srbija radi kada su u pitanju građani Republike Srpske, međunarodna strana treba da oceni s visokom ocenom. Mi moramo da pomažemo tamo gde živi naš narod - priča Palma.

PREDLOG BROJ 4 - FABRIKA

Korejska kompanija Kyungshin Cable u Smederevskoj Palanci otvorila je fabriku u kojoj će proizvoditi delove za baterije električnih vozila visoke tehnologije, za evropsko tržište. Gosti "Hit Tvita" istakli su da je veoma pozitivna stvar što se u Srbiji otvara veliki broj fabrika čak i u doba koronavirusa.

Danas u Srbiji postoji ogroman broj fabrika. Ja u Jagodini imam 12 fabrika. U sredu počinje da se pravi jedna od najjačih fabrika. Otvara se 10. juna i biće zaposleno 350 radnika. Svaka fabrika koja se otvori je dobra za taj grad i za tu opštinu - govori Palma.
Vidite, kako je korona počela, ljudi se okreću drugim centrima, a nisu to samo gradovi. Mnogo je bolje kada imate baštu da proizvedete nešto. Neobično je otvaranje farbika u doba korone, nisam očekivao da se to desi. To što se u Srbiji događa, to je iznenađujuće pozitivno - priča Petronijević.
Mislim da je to jako dobro, ali ja volim da čujem zvuk motora. Međutim, ova fabrika je jako dobra stvar iz više razloga. Predsednik Vučić je uspeo ono što niko nije uspeo - rekao je Jovanović.

PREDLOG BROJ 5 - JASENOVAC

Za hrvatskog predsednika Zorana Milanovića srpske žrtve u Jasenovcu same su krive što su stradale, gostujući u "Hit Tvitu" Dragan Marković Palma kaže kako se istorija ne može zaboraviti, kao i da je cela Srbija plakala uz film "Dara iz Jasenovca".

To nije prvi put da on šalje takve i slične poruke, ali pokazatelj je film "Dara iz Jasenovca" u kom se vidi da su Hrvati ubijali žene i decu iz Srbije. Građani Srbije su plakali dok su gledali taj film. Niko nije iz EU kritikovao taj film i rekao: "Laže je". Setite se istorije koja nikada ne može da se zaboravi - rekao je Palma.
Ovo je potpuno sumanuto. Da je od zvaničnika iz Srbije ovakva izjava otišla prema Hrvatskoj, onda bi nas ispljuvali najstrašnije, pošto dolazi iz Hrvatske, onda nikom ništa. Jasenovac kao Jasenovac, sve nam je jasno - kaže Mića Jovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

GLASANJE:

Advokat Goran Petronijević glasao je za predlog broj 5 - Jasenovac.

Vlasnik Megatrend univerziteta Mića Jovanović glasao je za predlog broj 4 - Fabrika

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma glasao je takođe za predlog broj 4 - Fabrika.

Gledaoci na društvenim mrežama glasali su za predlog broj 2 - Ritopek.