AKTUELNO

Predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić rekao je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u prethodnom periodu razgovarao o mnogim stvarima i da su ti razgovori i približavanje bili posledica sličnih ili istih pogleda na mnoge stvari.

Kaže da ako se pogledaju politički stavovi SPAS-a, vidi se da ima jako malo stvari koje se razlikuju od današnje državne politike.

- Suštinski velikih razlika po pitanju doživljaja i percepcije važnih, ključnih kako unutrašnje-političkih i spoljnopolitičkih pitanja nije bilo, nije bilo razlike. Mislim da su ovake stvari logične - rekao je Šapić za Pink.

Dodaje da je očekivao da će predlog za ujedinjenje SNS-a i SPAS-a izazvati pažnju javnosti, ali i navodi da ako se analizira situacija i politika koju je vodio SPAS i politika koju vodi SNS tu ne bi trebalo da bude velikih iznenađenja.

- Mislim da bi bilo dobro da na našoj političkoj sceni organizacije koje imaju slične ili iste poglede na stvari možda krenu ka ukrupnjavanju, jer mislim da smo poslednjih desetak, 15 godina išli stalno na neko seckanje i došli u situaciju da praktično imamo na desetine stranaka koje imaju slične ili iste politike, a stiče se utisak da je svrha bavljenja politikom borba za nekog poslanika više - ocenjuje šapić.

Foto: TV Pink Printscreen

šapić je izrazio očekivanje da će predlog za ujedinjenje SNS-a i SPAS-a dati značajne rezulate ne samo po buduću organizuju čiji će SPAS biti zajednički deo, nego na srpsko društvo i celu zemlju.

- Neka to bude simbilično signal i za celokupan narod da treba da pokušamo da nalazimo neke zajedničke imenitelje i da budemo jedinstveni tamo gde možemo da budemo jedinstveni - rekao je lider SPAS-a.

#Aleksandar Šapić