AKTUELNO

Predstavnici Evropskog parlamenta će u narednim danima razgovarati sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, Radnom grupom koja radi na implementaciji dogovora sa ODHIR-om i sa organizacijama civilnog društva i dogovor je da se posle toga ponovo krajem maja onlajn sastanu sa predsednikom parlamenta Ivicom Dačićem kada bi mogla da bude poznata agenda za međustranački dijalog.

To je danas novinarima preneo Dačić dodajući da bi eventualno u junu evropski predstavnici mogli da dođu u Beograd, u zavisnosti od toga da li će im zabrana putovanja u zemlje van EU biti ukinuta.

Dačić je ocenio da je sastanak bio uspešan i da je prošao u konstruktivnoj atmosferi, ukazujući da je i dalje reč o pripremnoj fazi za dijalog.

Rekao je i da se obavezao da će evroparlamentarcima poslati platforme svih stranaka koje ne žele strano posredovanje, ali je, kaže, i on zatražio platformu Dragana Djilasa i Vuka Jeremića.

Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ

"Paradoks je da nama nisu poslate te platforme", preneo je Dačić novinarima.

Podsetio je da je Narodna skupština pokrovitelj dijaloga, a da su evroparlamentarci tu da pomognu, uz napomenu da oni nisu posrednici.

"Evropski parlament nema ulogu posrednika niti ima ulogu onoga ko vodi dijalog već ulogu da pomogne", ponovio je Dačić.

Kazao je i da je sastanak prošao u radnoj atmosferi, te da su informisali jedni druge o razgovorima sa strankama.

"Informisali su me o razgovorima sa strankama koje su u parlamentu i van parlamenta, a ja sam ih informisao o strankama koje ne žele učešće stranaca", rekao je Dačić.

Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ

#Ivica Dačić

#Razgovor

#evropski parlamentarci