AKTUELNO

Na današnji dan navršavaju se 22 godine od bombardovanja Ambasade NR Kine u Beogradu tokom NATO agresije 1999. godine, u kojem je poginulo troje kineskih novinara.

Na mestu ispred srušene zgrade kineske ambasade, predsednik Gradskog odbora Vladimir Ilić je, u ime svih članova i predsednika Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, položio venac i odao poštu ubijenim kineskim novinarima. 

"Nato bombardovanje kineske ambasade u Beogradu je zločin za koji još niko nije odgovarao, nije se izvinio, niti pokajao, baš kao što se niko nije izvnio za 78 dana razaranja Srbije i za hiljade nevino ubijenih civila i dece.

Čelična prijateljstva se ostvaruju u najtežim vremenima, a NR Kina je bila uz Srbiju baš u takvim vremenima.

Pokret socijalista je duboko zahvalan Narodnoj Republici Kini, Komunističkoj partiji i kineskom narodu za svu pomoć i podršku koju su pružili Srbiji i srpskom narodu 1999. godine tokom NATO agresije. 

Uvek ćemo pamtiti 7. maj, i uvek ćemo podsećati na zločin NATO pakta u kome su ubijena 3 kineska novinara i preko 20 ljudi ranjeno. 

Prijateljstvo Srbije i Narodne Republike Kine je večno i neraskidivo", zaključio je Vladimir Ilić, predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd.

#Ambasada Kine

#NATO bombardovanje

#Pokret socijalista

#polaganje venaca